BlackBerry PlayBook Review

BlackBerry PlayBook Review

Am fost sceptic

… cand am achizitionat aceasta tableta. Recomandarea unui prieten (multumesc domnu’ Alin) m-a convins ca tableta are puncte forte, chiar daca nu vine cu Android.
Consultand pagina dedicata acestei tablete, mai exact specificatiile, m-am gandit ca o tableta cu procesor dual core (1 GHz), 1 GB RAM, care filmeaza FullHD, cu suport de HTML 5 si Flash 11.2 nu poate fi o alegere gresita. Practic, motivul pentru care am cumparat-o, pentru browsing, este evidentiat de altii ca fiind foarte bine implementat pe playbook.
Inca de la prima utilizare mi-a placut foarte mult multitasking-ul si viteza de raspuns, fara pauze/sacadari.

Review Pret Forum PareriSa va enumar avantajele ce le-am constatat in utilizare:

 • Ecran capacitiv de 7″, cu unghi de vizualizare extrem de ok si rezolutie 1024×600 (WSVGA), Multi-touch.
 • Multitasking superb implementat. Poti deschide browserul si alte aplicatii, simultan, cu switch foarte lejer/ergonomic intre aplicatii. Este un avantaj incontestabil sa poti accesa o alta aplicatie fara sa trebuiasca sa inchizi cea curenta.
 • Filmeaza HD sau FullHD comprimat, adica spatiul ocupat de filmare este minim. In lumina artificiala (neon sau imagine TV) nu apare acel flicker deranjant. De asemenea, cand filmez unele tutoriale pe TV, expunerea este buna.
 • Web browser excelent cu suport flash. Site-uri gen YouTube, Vplay.ro, antena3.ro, site-uri pline de clipuri flash, ruleaza impecabil. Navigarea este o placere. Rezolutie suficienta.
 • Bateria tine mai mult decat rezonabil. A fost cand, prin utilizare sporadica si mai mult in stand-by, m-a tinut ~3 zile bateria.
 • Iesire HDMI (nu am testat-o)
 • Internet share prin bluetooth.
 • Wi-Fi sharing
 • App world – Un fel de Android Market, dar pentru playbook. Se gasesc mult aplicatii si jocuri, multe gratuite. Angry Birds este contra cost, din pacate.

Test filmare:


1 minut si 4 secunde de inregistrare FullHD ocupa 122 MB (1,90625 MB pe secunda). Formatul fisierului rezultat este MP4.
Deci in 4 GB se pot filma 35 de minute.

Review Pret Forum PareriInconveniente:

 • Cea mai mare lipsa este cea a modemului 3G, sau macar suport pe USB a unui modem extern.
 • Nu se incarca pe USB.
 • La filmare sau poze este necesara lumina naturala.
 • Lipsa zoom (evident tableta are un obiectiv rudimentar).
 • Lipsa card reader. Ce bine era sa suporte un microSD.
 • Pentru multi, faptul ca nu este cu sistem de operare Android, este hotarator.
 • Lipsa Yahoo Messenger pe market-ul lor.
 • Bootare lenta, dar la cat tine bateria, la o apasare de buton este gata de lucru.

Urmeaza:
Prezentare video tableta.
Test web browser.

One thought on “BlackBerry PlayBook Review”

 1. Din punctul meu de vedere, Playbook, ramane cea mai buna tableta la partea de browsing si multitasking. Acum sa fim seriosi, androidul este ridicat in slavi cam aiurea. Si spun asta fiind dev de android. Pai, ia sa arunce astia de la Google un ochi in curtea RIM sa vada ce inseamna multitasking ergonomic si util. Ce inseamna sa faci un device smooth fara lag. Nexusul meu are 1280×720 ca si rezolutie, dar in afara acestui avantaj, partea de browsing e mult sub Playbook… de la viteza pana la acesibilitatea diferitelor controale pe ecran. Playbook duce lejer si cursiv video-uri flash la 1080p, exact ca pe desktop, in timp ce pe Nexus pe langa ca incepe sa gafaie la 1080p, partea de seek in video nu funtioneaza, in full screen. Mai trebuie sa mentionez constructia carcasei care da un feeling placut, fiind din metal (cred) peste care s-a tras un strat cauciucat, astfel nu prea ti-e frica ca o scapi din mana. Materiale premium care aduc a HTC mai degraba, decat pocnitorile de la Samsung.
  Alt lucru placut este integrarea cu Google Mail, Calendar si Contacts prin aplicatiile native ale tabletei. Plus o aplicatie de prognoza a vremii absolut superba. Nu am vazut pe android ceva sa se apropie catusi de putin de calitatea acesteia.

  Felicitari pentru review. Dupa cum spune si motto-ul site-ului, “Detaliile fac diferenta”, intr-adevar, pe acest site am gasit mereu informatii la obiect, nu citate din manuale si carti tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *