Despre Prestashop – “Presta” zici huh?? “Presta”shop? PRESTA?

As vrea sa scriu cateva cuvinte despre Prestashop, acum ca l-am incercat… Este oribil. Este free, nu prea ai de ales, dar este oribil. Misca ca un mort, chiar in interfata de administrare. Il detest, il urasc. Dupa multe incercari de optimizare, de studiu pe net ce naiba sa-i fac… certat hosting-ul, upgrade la SSD. Degeaba. De ce? Pentru ca am pus o thema placuta mie care sa de-a un aspect. Mare greseala. “Vanilla”, adica thema default misca cum misca

, dar sa instalez o thema care instaleaza la randul ei nu stiu cate module, este ca o piatra de moara pentru un site.

Am lucrat cu site-uri de tot felul, dar prestashop asta a devenit un “gabarit depasit” pentru un magazin “normal”. Au nu stiu cate optiuni si daca vrei sa faci debug face N… N… N… interogari intr-o structura a bazei de date complicata pana la refuz.

Aceste sistem, denumit prestashop a devenit un lucru mult prea complex pentru multe magazine de astea mai mici.

Daca nu cunosti programare si setari avansate, esti “MANCAT” in prestashop.

“PRESTA”, serios? ca merge ca un porc. Page load imens… Am dat vina pe thema PLATITA. A intrat “desteptul” ala in interfata sa-mi verifice setarile de performanta si nu a avut ce-i face. Imi sugereaza upgrade de hosting. Cum adica? Am un hosting care duce perfect alte site-uri, cu SSD-uri, cu RAM, … este NORMAL.

Pai mai fratilor… prestahop MOARE acolo langa voi daca nu aveti Smarty cache activat si fara recompile-uri si alte figuri. Deci este pur si simplu PRAF daca nu ai activate toate setarile de performanta, la optiuni IDEALE.

Partea proasta este ca este “free” totusi. Adica cauti de dinti calul cadou?? Se zice ca si alte solutii sunt cam la fel de naspa.

Ok, cam atata… “Presta” nu este tocmai cuvantul potrivit. Desigur, este usor sa critici… mai greu este sa satisfaci mii si mii de cerinte. Pana la urma sistemul default nu este chiar rau, atat ca thema default arata ca un coor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *