Media Player Egreat R500-STD Review


Egreat R500-STD
Media player Egreat R500-STD, Full HD, Spatiu pentru HDD intern de 3,5 inch - FARA RIVAL LA ACEST PRET - CUMPARA-l DE AICI!

Recent apărut, media player-ul Egreat R500-STD se remarcă prin forma sa neobişnuită, cilindrică, dar care permite montarea unui hard disk intern. Un player performant, situat deasupra lui EG-R1 şi cu puţin sub EG-R1-II, preţ convenabil, telecomandă gen EG-R1, robustă, de calitate, conectică completă, posibilităţi remarcabile cu un firmware custom (filme, radio și alte aplicații online).
Am fost nerăbdător să am ocazia să-l testez pentru că ultimul player cu rack intern pe care l-am încercat, un Univision, a fost un dezastru, hard diskul intern se înfoca aşa de tare încât provoca blocări frecvente şi chiar imposibilitatea de a mai fi folosit după mai puţin de 10 minute de rulare film FullHD.
Prima impresie la despachetare a fost “wooow!!! este imens!”, este mult mai mare decât mi-am imaginat!… după care mi-am dat seama că “estimările” mele inițiale, ochiometrice și în comparație cu playerele ce nu au rack intern, au fost total eronate. Chiar și pozele cu telecomanda lângă player te induc în eroare. Dar, după prima impresie te obișnuiești. Ideea este că totuși trebuie să cuprindă în rack-ul intern un HDD de 3,5″, plus spațiu suficient pentru ventilare, plus spațiul ocupat de playerul în sine, plus spațiul ocupat de electronica și afișajul frontal. În final, toate acestea adunate rezultă în ditamai “borcănașul”. Sincer pe mine nu mă deranjează absolut deloc că este mai mare decât orice player am testat, și vă zic și vouă că este OK, cu siguranță bine “clădit”, cu gust, combinația aluminiului mat cu plasticul “glosy” arată foarte bine!
Eu cred că acest player a fost foarte bine gândit, că fantele de aerisire de jos și ventilatorul de sus în combinație cu aluminiul carcasei va rezulta în funcționare stabilă, fără blocări, fără încălziri semnificative. Faptul că HDD-ul stă pe verticala este cu atât mai bine! Playerele sau rackurile în care HDD-ul stă orizontal, chiar dacă au ventilator, tot nu reușesc să elimine căldura acumulată în partea de jos și sus a hardului. Cu riscul de a mă repeta, dar un player Univision cu hardul intern pe orizontală, după 10 minute de FullHD puteam prăji ouă iar aparatul se bloca total și doar după o perioadă, după ce revenea la o temperatură acceptabilă își revenea.

Am să fac o listă de observaţii menţionate sau nu în specificaţii, ordinea lor nu este neaparat şi ordinea importanţei pentru că sunt multe de toate:

 • Procesor Realtek 1183DD+ la 400MHz, 256MB NAND FLASH şi 256MB DDR2. Diferenţa faţă de EG-R1-II este că cel din urmă are procesor la 500 MHz.
 • Carcasa acestui player este din aluminiu, deci o bună disipare a căldurii acumulate în interior.
 • Prezenţa fantelor de aerisire de jos și a unui mic ventilator sus asigură şi un flux de aer.
 • Instalare rapidă a hard diskului intern. Din păcate suportul nu a fost cumva conceput să poți monta și un hard disk de laptop (de 2,5″).
 • Funcţii complete de reţea: redare filme prin reţea, browser de internet, Youtube online, client de torente (momentan nu l-am putut activa) etc. Cu firmware custom se pot accesa filme (cu subtitrări) și posturi radio online de pe servere dedicate.
 • Tastatura şi mouse wireless sunt suportate de asemenea.
 • Display util, afişează: procesul de bootare la pornire, timpul de rulare a filmului, standard sunet, rezolutia setata, starea curenta (Play/Stop/Repeat) etc.
 • 11 butoane touch pe partea superioară: play, pause, stop, return, taste direcţionale, power on-off, track audio, playerul fiind complet utilizabil chiar şi fără telecomandă.
 • HD audio downmix, adică din sunet surround face sunet stereo, redabil pe TV. Decodeaza DTS.
 • O mulţime de setări pentru subtitrare: culoare, dimensiune, pozitie, culoare contur etc.
 • Derulare rapidă (salt la minutul X) a filmelor.
 • Slideshow imagini cu muzică în fundal
 • Am constatat ca browserul de internet este la fel de rudimentar ca si la EG-R1-II. Totusi este de remarcat o imbunatatire interesanta: Butoane de back si forward, precum si address bar-ul afisate in partea superioara, tot timpul, nu ca si la EG-R1-II care este intr-un fel de fullscreen mode iar controalele de care ziceam apar doar la apasarea unei taste de pe telecomanda. O alta imbunatatire este tastarea textului in textbox direct, fara aparitia unei tastaturi virtuale (iarasi spre deosebire de EG-R1-II).
 • Conectică:
  • Pe lângă faptul că se poate monta un hard disk intern, R500 are şi port bare sata. la care se poate conecta un alt hdd sau o unitate optică (DVD ROM si BD ROM)
  • Port HDMI 1.3a.
  • Ieşire digitală optică şi coaxială pentru passthrough a sunetului către un decodor extern (receiver, home cinema, sistem de boxe 5.1)
  • LAN (cablu RJ45) 10/100 Mbps, cu suport pentru adaptor wireless (achizitionat separat), 2 porturi USB 2.0 si un port USB 2.0 slave pentru a fi conectat la PC cu acces la hardul intern sau cel de pe bare-sata.

Câteva poze și observațiile aferente.

Telecomanda de calitate, robustă cu răspuns rapid așa cum este la EG-R1-II. Este un model mai nou, cu butoane de teletext pentru cei care își cumpără modelul cu tuner DVB-T. Butoanele demonstrează la apăsare că telecomanda este de calitate nu o jucărie de 2 bani.
În partea de jos a playerului, foarte bine plasat o zonă cu fante de aerisire, de jur împrejurul carcasei. Practic aerul rece intra iar cel cald este evacuat în partea superioară prin micul și silențiosul ventilator.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Conectică completă, inclusiv cititor de carduri.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Butoane (touchpad-uri) în partea superioară face posibilă utilizarea ușoară și completă a playerului FĂRĂ telecomandă.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Un loc generos pentru un HDD de 3,5″ si zic asta in sensul ca hardul nu este inghesuit intre componente ce se incalzesc tare in timpul functiunii, intre el si panoul frontal este spatiu astfel incat fluxul de aer de jos si ventilatorul de sus sa-si faca treaba.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Ignorați în această poză lumina aparent puternică a ledului de Power-On. Aparatul foto este de vină. În realitate ledul nu este nici pe departe așa deranjant.
Panou frontal cam prea bogat în simboluri care pot sau nu să deranjeze pe unii. Eu sunt “între”.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Cablurile incluse în pachet
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

O comparatie (poate clarific diferenta in dimensiuni) cu Egreat EG-R1 (idem EG-R1-II)
“Buturuga” mare, calcă playerul mic :)

Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Pun in scena si un hard de 3,5″… Multi o sa prefere R500 tocmai pentru ca ofera aceasta facilitate. Ai un HDD, il plasezi in el si nu mai ai griji de un rack extern, alimentare in plus etc. Unde mai pui ca prin USB Host il legi la PC. Portabil sigur nu este, dar eu stiu cel putin o persoana care si-ar da EG-R1 pe acest player tocmai din acest motiv.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Sau poate preferati asa… doua alimentatoare in priza.
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Ceva mai “elegant”
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Conectica. Cititor de carduri in plus la R500 si faptul ca toate mufele sunt in spate, nu mai are laterale :)
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Pana la urma nu este exagerat de mare…
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

O ultima dovada :)
Egreat R500 Review Pret Recenzie Forum Pareri Opinii

Am făcut update-ul de firmware la versiunea 1.0.4.1, un firmware custom bazat pe cel oficial care include și aplicațiile online adică filme, radio de pe servere din RO și alte opțiuni. Am filmat cum se prezintă meniul după acest update:


Procedura de actualizare este aceeași cu care ne-am obișnuit la Egreat:

 • Descărcați de aici arhiva ce conține update-ul.
 • Despachetați arhiva și copiați fișierul de imagine (singurul de altfel) pe un stick USB. Este indicat ca stickul să fie formatat FAT32 și fișierul copiat în rădăcină.
 • Opriți playerul, dacă nu este oprit deja.
 • Conectați stickul la unul din porturile USB.
 • Localizați, apăsați și țineți apăsat butonul de Restore (Reset) de pe spatele playerului și porniți playerul. Cu butonul de Restore ținut apăsat așteptați să apară imaginea de boot. Puteți elibera butonul de Restore. După câteva momente aparatul intră în modul de actualizare firmware și trebuie să așteptați câteva minute.
 • La restart verificați în meniul Setup, opțiunea System, dacă versiunea nouă a fost instalată.
 • Dacă se întamplă să rămâneți fără curent electric chiar în timpul update-ului (eu nu am fost în situație) repetați procedura și ar trebui să fie totul în regulă.

Teste pe care urmează să le fac după cum îmi permite timpul:

 • Să montez hardul intern și să-l las să ruleze un film FullHD timp de mai multe ore… să verific dacă nu are aceeași problema ca playerul de la Univision

Egreat R500-STD
Media player Egreat R500-STD, Full HD, Spatiu pentru HDD intern de 3,5 inch - FARA RIVAL LA ACEST PRET - CUMPARA-l DE AICI!Articole recomandate:
Samsung 40D5003 Review
TV Samsung 40D5003 Review
Un TV convenabil!
221 comentarii
Samsung 32D5000 Optical S/PDIF Out Test Receiver Sistem Audio Test Stereo Pareri Digital Out
Samsung 32D5000 Optical S/PDIF Out Test
Sistem 5.1 conectat la Samsung 32D5000 (valabil pentru orice TV Samsung)
127 comentarii
Ce sistem audio sa cumpar Intrare digitala optica coaxiala Dolby Digital DTS
Ce sistem audio 5.1 sa cumpar? Intrare digitala optica, coaxiala? Dolby Digital, DTS?
Intrare digitala optica, coaxiala? Dolby Digital, DTS?
19 comentarii
ID post = 1555
Samsung 40D5000 Review
Un TV ce bate concurenta...
4 comentarii
Synology USB Station 2 Review
Cel mai ieftin server de DLNA stand-alone. Perfect pentru televizoarele ce stiu rula filme din retea. Multe alte utilitati.
3 comentarii
Ce este DLNA? ... mai exact Digital Living Network Alliance
DLNA... da un "mic" standard acolo, implementat in milioane de dispozitive.
3 comentarii
ST Lab S-210 Enclosure Rack Sertar Pret
ST Lab S-210 Aluminium Case - Hard Drive Enclosure
HDD rack extern din aluminiu.
1 comentarii
Egreat EG-R1-II sau R6A-II
Egreat EG-R1-II sau R6A-II - Diferente
Cateva poze si caracteristici care va ajuta sa alegeti intre cele doua
Media Player Egreat R6A-II
O alternativa mai ieftina a lui Egreat EG-R1-II, insa performant!
ID post = 643
Hitachi Life Studio Desk 2 Tb Hard Disk Extern - Review
Hard disk extern.


46 thoughts on “Media Player Egreat R500-STD Review”

 1. Bună ziua,
  Doresc sa achizitionez acest player si acesta este singurul site pe care am găsit un review, însă am câteva întrebări la care nu am gasit nicaieri un raspuns:
  – se poate atasa acestui player o unitate bluray externă pentru redarea filmelor cumpărate? Daca da cum este calitativ faţă de un ps3?
  – dispune de un client torrent cu interfata web care să poată fi accesat prin LAN?
  – poate fi folosit pe post de NAT?

  Mulţumesc si astept cu nerăbdare revie-ul final.

  1. Salut,
   tocmai publicam niste poze care sa evidentieze diferenta in dimensiuni fata de Egreat EG-R1. Referitor la intrebari:
   1. Din cate stiu da, se poate atasa unitate DVD sau BD. Comparativ cu PS3 nu pot spune cu exactitate insa si playerul este FullHD.
   2. Verific si am sa editez acest comment. Oricum Egreat EG-R1 are o astfel de interfata insa clientul de torente nu este la fel de stabil si rapid ca a unui Synology (chiar si modelul mai ieftin).
   3. NAT (Network address translation) sau NAS ai vrut sa zici? Oricum nu stiu daca stie asa ceva… Ramane sa stabilim

   Am IP, am scris adresa in browser si in loc de interfata pentru torente a aparut un exemplu HTML. Eu cred ca tine de firmware. Astept sa apara versiune de Extremer pentru R500.

   1. Într-adevăr la pct. 3 era NAS in loc de NAT.

    Mulţumesc pentru răspuns şi în special pentru promptitudine.

 2. Salut. Un review foarte interesant, multumim :). O intrebare, se poate conecta pe e-sata (la iesirea din carcasa), prin cablul inclus?

  1. Salut. Da, player-ul are port bare-sata si in pachet este inclus cablu necesar.
   Eu acuma incerc sa fac update de firmware, playerul venind cu R500: 1.0.3.5 si existand un release al versiunii 1.0.4.1
   Revin si cu alte detalii.

 3. HDD intern trebuie sa fie SATA sau IDE? am un HDD pe IDE mai vechi, de 80Gb, si ar fi cazul sa nu mai stea degeaba. il pot folosi in R500?

  1. Nu are PATA, doar SATA. EVentual cu un adaptor (este asa ceva) insa sunt convins ca asa nu-l mai poti monta in rack…. extern da.

 4. Tibi poti sa-mi spui daca se poate intra pe facebook cu browserul de pe acest mp. si daca pot atasa o tastatura si mouse wireless.Multumesc

  1. Salut, tastatura si mouse wireless da, functioneaza. Facebook nu vrea sa incarce, sta asa ca si cand vreau sa intru pe google.ro. Culmea ca pe google.com merge. Cred ca urmatoarele versiuni de firmware vor mai rezolva probleme. Sincer nu m-as baza pe browserul din el. Asa ca si la EG-R1-II browserul din el este cam “la inceput”. Poate fi util intre niste limite, flash si site-uri aglomerate. Nu este optimizat pt asta…

  1. Stanga sus este un mic orificiu. Ai nevoie de ceva subtire sa-l apesi. Eu folosesc un varf de creion mecanic.

 5. salut. interesant review, l-am citit si pe cel pt r1-II. asa ca am o intrebare pentru tine…ce ai alege dintre cele 2? vad ca r1-II a ajuns la 430 iar R500-le e 400lei. nu ma intereseaza neaparat sa aiba hdd intern, mi se pare mai usor sa conectez unul extern. am inteles ca r1-II ar fi putin mai avansat la web browsing decat r500-le desi tot rudimentar. ai incercat sa conectezi un hard sa vezi daca se incalzeste?ms anticipat pentru raspuns

  1. Salut. Sunt asa… in cumpana. R500 nu este deloc rau. HDD intern inca nu am instalat si sa-l las ore intregi sa ruleze filme dar sunt convins ca este in regula.
   Daca nu te intereseaza rackul intern, mergi pe R1-II.

 6. salt am achizitinoat acest produs sunt foarte multumit de el ,dar am o problema am facut updatul si mi a mers bine pana dimineta cand am vrut sa intru pe youtube si cand dau play imi spune ,cannot play this media file.

   1. sa fiu sincer nu ma pricep foarte bine .am facut exact cum ai explicat tu si cu versiuna ta

    1. Aha, pai cred ca este vorba de ceva lipsa din firmware-ul custom. Nicio problema, oricand poti restaura firmware-ul oficial (urmand aceeasi procedura dar cu fisierul oficial), daca cel custom face figuri pe partea de youtube. Eventual de asteptat putin poate scot versiune noua.
     Eventual mai incearca si alte link-uri, tu sti care au mers (toate sau partial) cu cel oficial.
     Am si eu o intrebare daca esti amabil: iti merge touchpad-ul de power on/off? (deci cel de pe player, nu telecomanda). Mie imi merg toate touchpad-urile calumea, mai putin cel de power… nu stiu ce sa-i mai fac.

   2. nici la mine nu merge . cidat acum le am incercat ca pana acum l am fosit doar din telecomanda .eu l am luat de la emag de o sap si cam ma bate gandul sa il schimb.
    tu ce zici sa raman pe asta sau recomanzi alceva .
    cer parerea ta .eu nu prea ma priecep in domeniul asta l am luat pt ca televizorul nu imi reda mkv si vroiam sa vad filemele full hd.

    1. Playerul este ok. Daca esti dispus sa dai 100 RON in plus, poate un R1-II… dar nu stiu daca merita.
     Posibil ca acel touchpad sa nu raspunda din cauza firmware-ului custom insa ne putem lamuri doar daca punem firmware-ul oficial inapoi pe el.
     Eu zic sa nu te grabesti sa-l trimit inapoi.

     1. Eu am fost intodeuna de parere ca internetul este pt calculator nu telefon sau tv :) deci ma intreseaza mai multa latura de player decat internet .si o sa am rabdare poate se gseste o varianta mai buna de firmwer si poate o sa incerc si cu versiunea oficiala

 7. Salut,

  Am facut upgrade (folosind linkul din articol) si am incercat sa accesez un folder sharuit pe computer. Vad calculatorul, dar imi cere un user si password. Am folosit userii din calculator, am creat unul special pentru a fi accesat de pe media player…dar nimic.

  Va rog sa ma ajutati. Cum pot sa vad folderele date la share? precizez ca am win7/64bits.

  ps: pana sa fac upgradeul nu am incercat sa accesez reteaua, pt ca nu aveam un cablu de retea suficient de lung. dar am facut rost de cablu si imediat am facut si upgradeul, deci nu stiu daca se putea accesa cu firmware-ul vechi.

  Multumesc

  1. Salut. Ai incercat sa schimbi setari in “Change advanced sharing settings” ca de exemplu pentru “File and printer sharing” pentru “Home or Work” si “Public”?

   1. La “Change sharing options for different network profiles” totul este ON, mai putin “Password protected sharing”, care l-am trecut pe TURN OFF.

    Userul actual cu care ma loghez nu are parola.. M-am gandit ca poate este obligatoriu sa ai si parola….am setat parola in Computer/Management…Users….si nimic….Login Failed.

    Sincer, nu mai stiu ce sa fac….ma gandeam sa fac downgrade la un firmware mai vechi… Release_1.0.4.1_20110512 poate asa rezolv problema…
    Pe net se pare ca sunt doar 2-3 persoane care au avut aceasta problema, dar nici ele nu au gasit rezolvare…

    1. Nu cred ca un downgrade de fimware te va ajuta si spun asta pentru ca si eu am versiunea custom de firmware si am accesat lejer filmele din retea, cu user si parola setata. Chestia e ca eu ma logam pe un NAS, cu Linux pe el, nu Windows…
     Poti incerca un ping de pe PC pe IP-ul alocat playerului… vezi daca ai reply.

     1. playerul raspunde la ping…si oricum playerul vede calculatorul

      SAMBA
      \WORKGROUP\
      \EUGEN\

      si cand apas OK pentru a intra in computer..imi cere Net User ID…clar este o buba din windows…useri/parole/sharing…dar nu reusesc sa imi dau seama unde gresesc

     2. Da, bine zici. Chestia cu ping-ul a fost degeaba… si tind sa cred si eu ca ceva din Windows este problema.

 8. am bagat FW custom si merg toate,super…..ce nu stiu daca merge e adult…..nu am parola,daca o stie cineva sa ne-o spuna si noua……

  1. Crede-ma am tinut luuuung… nu vrea. Am tinut mai putin incoace, mai putin incolo… Toate celelalte merg ok

 9. 1. salut, cine a montat un tuner in varianta fara tuner, ce anume a pus?
  2. nu se vede color pe conexiunea component (cea clasica cu RCA-uri), ce-i de facut?

  1. salut. la 2. depinde de TV si atentie la tipul de cablu. Problema asta este si la iesirile video din placile video in TV-uri cu tub catodic (CRT)

 10. Salu, Tibi. sti cumva daca pe acest media player eg r500 s-ar putea conecta o unitate externa gen ca asta: http://www.emag.ro/unitati-optice-externe/dvd-writer-extern-samsung-se-s084d-tsbs-negru-retail-usb20–pSE-S084DTSBS ? precizez ca sunt la inceput, nu am mai avut media playere si mie imi place acest model, este in limita bugetului meu de 500 ron, cu timpul l-as upgroada cu un hard disk intern si de ce nu cu o astfel de unitate optica pt a reda filmele vechi stranse pe dvd-uri dea lungul anilor 😀 multumesc.

  1. Salut. Trebuie sa fie neaparat unitate externa? Sti ca poti atasa o unitate interna pe SATA extern…
   Si ca sa raspund la intrebare, nu stiu daca unitatile externe au nevoie de driver pe care Egreat-ul R500 sa nu-l aiba…

   1. Sincer nu trebuie neaparat sa fie externa, doar ca una externa
    e mult mai finuta pe langa una interna (ditamai caramida)
    :)) De stiut da stiu ca pot pune una interna, tot de aici de la tine, urmarind review-ul tau. in fine probabil doar asa va fi o solutie conectand un dvd-rom intern care nu costa decat vreo 70 de lei , dar care e cam inestetic lasat la vedere 😀 as vrea sa mai stiu de la tine daca am alte alternative mai bune in limita bugetului plus ca as vrea sa aiba spatiu alocat unui hard intern. acesta imi place mult pt ca are rack intern are procesor decent, un minus ar fi ca nu are tv tuner dar de 400 de lei nu pot sa am pretentii prea mari de la el.

 11. salut, nu am gasit eu? sau chiar nu are functia de slideshow la vizualizarea pozelor pe egreat r500. e nasol sa tot dau next din telecomanda :(

 12. Salut Tibi! Am luat si eu un R500, am incercat un apdate de fw si cred ca l-am rezolvat. Nici nu a mers apdatat, si nici nu mai iese din boot. Te rog, daca poti sa ma ajuti. Sa stii ca fw-ul este asta “Cauta pe google Egreat_R500_Release_1.0.4.1_20110512 ,o sa ai 3 rezultate ia-l de pe ultimul link – l-am luat pe cel de pe http://www.4shared.com“. Nu stiu ce sa fac. Am cumparat egreat-ul ieri si azi l-am dat gata. Daca se poate rezolva, te rog sa-mi dai si fw- customizat ca eu nu-l gasesc nici unde. Multumesc

 13. 2 intrebari , te rog : am un r6s , are wireles, un alt model cu wireles , sa zicem r 300 , pot cu acest modele sa folosesc retele de internet , sa zice , vodafone ,orange sau cosmote , multumesc. Am o casa la tara si nu am internet pe cablu , doar aceste variante , multumesc inca o data.A2a , am luat un al 2lea r6s de la emag , iam pus cum ai explicat tu firmware, la instalat complet si mia ramas blocat cu mesajul ” hello” si nu mai porneste , cei din service emag lau deblocat si la a2a instalare a facut la fel ,lam dus inapoi si nu stiu ce sa fac , am un r6s care imi merge uns, sa iau tot un r6 sau r300 , in ideea ca il pl folosi unde am internet de la operatorii pe care iam mentionat , multumesc.

 14. felicitari pentru prezentare dar eu nu m-am lamurit daca pol sa-l folosesc pentru un televizor mai vechi cu tub catodic,are 2 mufe de audio-video si-o mufa in spate de banuiesc Scart dar posibil sa fie asa de “design ” sau ce alt media player ar corespunde ptr.un Tv vechi ?pentru a inlocui vechiul video.multumesc anticipat. raman dator de cinste.

  1. Salut. Ar trebui sa-l poti. Mufa galbena (composite) ar fi pentru TV-urile cu tub catodic. Eventual si un adaptor SCART.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *