Hitachi Life Studio Desk 2 Tb Hard Disk Extern – Review


Samsung 32ES5500 Pret Review
Televizor LED Samsung, 80 cm, Full HD 32ES5500

O prima impresie foarte buna mi-a lasat acest hard extern, doar un singur lucru mai are de demonstrat: fiabilitatea.

Pareri PRO:

 • Viteza de rotatie a hardului este de 7200 rpm.
 • La HDD de 7200 rpm, aveam dubii daca este si capabil sa intre in mod “power save” / “sleep”, el, adica hardul in sine sa cunoasca comanda de a intra in “sleep” cat si rackul de a transmite comanda venita de la PC, sau mai ales implementarea proprie a acestei facilitati. Adica banuiesc ca, comanda nu vine de la PC ci mai degraba hardul sau rackul are un timer propriu, avand rolul de a opri hardul din rotatie si a-l pune in “sleep”. Aceasta facilitate nu este neaparat pentru economie de energie cat pentru sanatatea hardului (un hard ce se invarte non-stop la 7200 rpm si nu este fabricat pentru asa ceva, are sanse sa cedeze mai repede in timp decat unul care mai sta si in “sleep”). Si DA, acest hard extern intra in power save! Excelent. Mie imi convine de minune ca nu trebuie sa-l opresc daca urmeaza o perioada de ore/zile in care nu-l folosesc.
  Timp necesar pentru a intra in mod “sleep” (dupa o perioada de inactivitate totala, adica nu este accesat deloc): ~ 9 minute.
  Timp necesar pentru a reveni din modul “sleep”: ~10 secunde, si este la dispozitia ta.
  Rack-ul nu are buton de power, deci, pe undeva, banuiam ca trebuie sa aiba un power management propriu si speram sa se comporte exact cum testul a demonstrat. Atasat la un server, sau un televizor cu media player incorporat, este foarte convenabil.
 • Buffer de 32 Mb – Cat de mult… evident face accesul la date sa fie mai rapid.
 • Pentru un HDD de 7200 rpm pare foarte silentios. Pana acum am avut doar harduri externe ce functionau la 5400 rpm. Nu prezinta vibratii, carcasa nu scoate absolut niciun sunet, cum este cazul altor harduri externe a caror carcase mai intra in rezonanta.
 • Dupa conectare am putut constata mai exact modelul de hard ce este plasat in acest rack: Hitachi HDS722020ALA330, hard al carui pret, din ce am gasit pe internet la noi in tara, este in jur de 350 RON, doar hardul in sine, fara a pune la socoteala pretul unui rack extern. Inca o data incantat de alegere.
 • Design foarte reusit (parere subiectiva, mie chiar imi place)
 • Pozitie verticala, putin inclinat.
 • Led mare, frontal, ce arata clar activitatea hardului.

Pareri CONTRA:

 • Unii si-ar dori si butonul de power, care lipseste. In momentul in care dai Safe Remove din Windows, imediat hardul se opreste din rotatie.
 • Nu este USB 3.0
 • Ledul nu-si schimba culoarea cand HDD-ul intra in mod power save. Ar fi fost dragut sa devina portocaliu…

Unboxing

Informatii din Windows
Hitachi Life Studio Desk

In functionare…
Hitachi Life Studio Desk

ATENTIE: Hardul vine formatat FAT32, trebuie reformatat pe sistemul de fisiere NTFS, pentru ca sa puteti stoca pe el si fisiere mai mari de 4 Gb.
De asemenea vine cu o mica partitie de unde puteti instala software de management si backup al fisierelor.

Pagina producatorului.

Alte produse care merita atentia voastra:
Samsung G3 Station 2TBSamsung G3 Station 2TB 3.5 USB Cobalt Black

E-BODA ESSENTIAL SMILE PLUS cu procesor Cortex A8
Tableta E-BODA ESSENTIAL SMILE PLUS cu procesor Cortex A8 1.0GHz, 9 inch
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *