PARERE – Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFC Review Pret

Tocmai incerc un Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFC si va spun si voua impresiile mele.

Specificatii
Procesor Intel® Atom™ Z3735F 1.33GHz, 2GB, NAND Flash 32GB, Intel® HD Graphics, Windows 8.1

UPDATE 22.12.2015 – Folosesc de ceva vreme acest stick si pot spune ca sunt foarte multumit! Functioneaza excelent.

Wireless
Initial, am fost dezamagit de semnalul wireless. Am incercat pe un televizor care se pare ca era intr-o zona mai “ecranata” pentru ca nu reusea sa se conecteze desi nivelul semnalului raportat in Windows era “full”. Stiu ca este irelevant indicatorul din Windows…
La mine acasa insa, pe langa faptul ca am pus stick-ul in televizor si se afla la o distanta de 1,5 m de router, detecteaza MULTE alte semnale wireless din aceasta zona.

Performanta
Prima impresie… start Internet Explorer, care se stie ca este cu mult mai “greoi” fata de Chrome sau Firefox. Porneste rezonabil, ca si laptopul meu de la servici. Evident nu folosesc IE din aceste motive, dar este un “indicator” al performantei unui laptop sau, in cazul de fata, acest mini pc.

Instalare Chrome:
Descarcare rapida, la fel si instalarea. Browserul porneste rapid. O pagina aglomerata precum antena3.ro, cu multe clipuri, imagini, se incarca repede si scroll-ul este ok.

Instalare Minecraft:
Am ales si un joc… poate reprezentativ la momentul actual, chiar si el il joc periodic.
Direct din retea, wireless, chiar a mers foarte bine. Sa vad dupa ce pornesc jocul daca este ok…
Asta a presupus si instalare Java (runtime)… deocamtata totul pare ok!
Nu ma astept sa mearga Minecraft, la o rezolutie Full HD (cum ii televizorul meu, un Samsung 32J5600) dar, in fereastra, POATE POATE!
Minecraft este JUCABIL pe acest mini pc. Este drept, 13-15 FPS (frames per second), dar… este jucabil. Laptopul pe care scriu acest review, are procesor Intel Core2 Duo T9300 @ 2.5 GHz si are 35-45 FPS (cadre pe secunda). Un joc, ar fi bine sa aiba minim 25 FPS dar minecraft nu este un game cu cadre in miscare rapide, sa necesite nu stiu ce fluenta.

Youtube:
Incarcare site – perfect.
Clipuri rulate la rezolutia default, cea automata, perfect.
Clipuri rulate la rezolutia Full HD, BINE, cu mentiunea ca rupe procesorul. Undeva la 95-100%.

Acuma mi-a trecut prin cap sa vad ce procese ocupa cel mai mult procesoru… Surpriza: nu chrome cu youtube si alte tab-uri deschise ocupau asa mult procesorul, ci: Windows Modules Installer Workes si Service Host: Local System. Se instaleaza ceva update-uri in “spate” si nu stiu eu? Il las un pic sa lucre, sau un restart, poate am sa pot deduce mai exact cat procesor ocupa un chrome cu youtube in mod full hd.

Observatii
A trebuit sa schimb denumirea portului HDMI in PC pentru ca imaginea sa fie corect incadrata pe ecran.

Revin cu completari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *