Pro Evolution Soccer (PES) 2017 vs. FIFA 2017

Care este mai fain, Pro Evolution Soccer (PES) 2017 sau FIFA 2017? Ca jucator “fan PES” am incercat, cu nerabdare as putea zice, sa apara FIFA 2017 in incercarea de a reveni pe FIFA, pentru ca de cand a aparut PES 2015, am renuntat la FIFA.

De ce am incercat sa revin la FIFA?
– PES-ul sta tot mai prost, de la an la an la echipe. Nu au licente baietii astia, si este pacat. In PES 2017 nu am gasit Real Madrid de exemplu.
– Sunt sigur ca si FIFA 2017 este ok daca il joci o vreme, te obisnuiesti si inveti combinatiile de taste pentru a construi diverse faze.

Ca o paranteza, eu joc pe consola. XBOX 360 mai exact, si il joc cu vecinul meu, care este la fel de “pasionat” de un meci de fotbal. Asadar, in acest review sunt 2 pareri, unanim acceptate de noi doi :)… prin care, dupa cateva meciuri de FIFA ’17, ne-am intors fara sa clipim la PES ’17.

Totusi, am observat cateva chestii faine la FIFA si anume:
– Daca fortezi un jucator pana la “epuizare”, ai surpriza ca in mijlocul unei alergari spre poarta, sa cedeze prin schiopatare si sa te “injure in gand”.

Dupa ce ne-am intors la PES am constatat cu aceeasi placere jocul cursiv si realist. Fazele sunt diferite de la faza la faza, de la un meci la altul. Chiar ieri ne-am amuzat amandoi ca mingea a lovit steguletul de la coltul terenului si a ricosat inapoi pe teren, deci nici “out” nici “corner”.
Faze in care mingea deviata de un aparator pica cu bolta pe bara transversala,
Combinatiile prin care, daca ai tupeu si incerci, destabilizeaza complet apararea adversa si te face sa te intrebi de ce nu ai aplicat inca de la inceputul meciului o astfel de tactica,
Sa nu mentionam paselel la intalnire inapoi, urmat de un sut “violent”,

Asa de incantati eram de revenirea la PES 2017 incat vecinu zice catre mine: “bai, sa arunci DVD-ul cu FIFA 2017!”, sau dupa inceputul unui meci zice “mai bine nu jucam FIFA ca numa m-am zapacit cu B-ul lor” (in fifa sutul este cu tasta “B” de pe controller pe cand in PES sutul este de la “X”).

Pentru fanii FIFA putem sa le transmitem cu respect: “AM INCERCAT FRATILOR, AM INCERCAT sa jucam FIFA”. Recunoastem deschis ca grafica arata foarte bine, jocul poate fi al naibii de complex, multe miscari, multe combinatii, tactici tot ce vrei. DAR, nici PES nu sta rau deloc la toate capitolelel. Grafica cu culori mai naturale… De altfel, de ceva vreme cochetez cu un upgrade la XBOX ONE tocmai pentru grafica.

Mai, in Pro Evolution Soccer se intampla faze memorabile. Jucator ce pica in cap dupa ce a sarit la minge si a urcat peste alt jucator, ciocniri.


Conectează televizorul la boxe cu acest Digital to analog audio converter. Stereo sau surround, acum poți folosi sistemul audio ce nu are intrare digitală!


Apropos, la PES 2017 a aparut si vibratiile in controller. La PES 2016 nu am avut.

Am vrut sa scriu acest “versus”, pentru ca si eu, la fel ca si vecinul jucam fotbal pe calculator / consola de multa vreme. Eu am jucat inca de la FIFA ’96. Am facut campionate intregi. Apoi au aparut toate seriile urmatoare si le-am jucat pe apucate, nu am avut prea mult timp la dispozitie.

Acum 2 ani am incercat PES 2015 si nu i-am mai dat drumul. PES 2016 a fost un deliciu si tot anul l-am jucat cu vecinul cand am avut timp liber. In PES 2017 s-au schimbat multe. Dai mai greu goluri. Ratari de tot felul, dar si sa castigi cu 3-2 dupa ce adversarul conduce cu 2-0 si bagi 3 goluri in 3 minute de joc (din min. 70 pana in 90) in care zici “sa-mi bag p…iciorul” daca nu-i bat eu pe astia!!! Te zbarlesti si faci varza apararea adversa.

Apropos, noua ne place sa jucam campionate impotriva consolei, 2 jucatori, nivel profesional si meci de 12 minute. Jucam 2-3 meciuri fiecare, salvam si ne reintalnim cand avem ocazia… In ultima vreme am cam profitat de timp si am jucat mai mult :).

In concluzie, alegerea noastra, la intrebarea “PES 2017 sau FIFA 2017”, este PES.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *