Recombat Carpet – Din ciclul “Afaceri copy-paste pentru tonți”

RECOMBAT SRL, societate cu randament limitat, companie cu prestigiu neglijabil, înființată accidental în 1992, după lungi dezbateri și ședințe la nivel înalt, au reușit să-și întregească denumirea, folosind un cuvânt sonor: “CARPET”.

“RECOMBAT CARPET” este rezultatul unei munci intelectuale susținute, epuizante, dovadă fiind măsurile de excepție luate imediat după pronunțarea noului BRAND. Astfel, două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului pentru a ajuta la decongestionarea cerebrală a protagonistei principale, cea care, datorită spiritului inovativ, a reușit de-alungul timpului să-și dezvolte o viziune de invidiat.

Prezentăm un scurt rezumat al unui dialog cu multe substraturi:
(R – reporter, D – dna. Cazo)

R: Doamna Cazo, sărut măinile, mă numesc Sănducu Furătot, de la știrile BiznisTV: spuneți-mi vă rog de unde atâta viziune?
D: Simplu, domnule Furătot. Am urmat exemplul căpușelor. SUG. Sug ideea cu tot cu denumire. Aș vrea totuși să dau dovadă de modestie și să precizez că nu pot suge chiar tot. Am și eu limitele mele, dincolo de geniul cu care am fost înzestrată.
R: Bine dar CARPET de unde provine? Parcă este de origine Engleză..
D: De la ȚOL! Înțelegi DOMNULE? Ț-O-L!
De aceea am folosit drept fundal oficial o imagine asemănătoare cu acest concept:

Recombat Carpet

Sinceră să fiu, eu am vrut brandul “RECOMBAT ȚOL”, însă am permis puțină libertate de mișcare celorlalți acționari. Gândire nu le cer, ar fi prea mult. Este absurd să ne ceară cineva să avem și idei originale! Suntem genii, dar nici chiar așa!
În ședința convocată am propus să găsim echivalentul într-o limbă de circulație internațională. ATUNCI A ÎNCEPUT CHINUL! Transpirațiile m-au luat până am reușit să le explic ce înseamnă ECHIVALENT. Dar nu fără ajutorul unui logoped. Era misiune imposibilă.

După lupte seculare au început să apară primele reacții: szőnyeg !!!

Domnule Furătot, eu sunt femeie cu capul pe umeri și cinstită. I-am întrebat: Băi, voi sunteți tâmpiți?! RECOMBAT SZONYEG? Asta este SONOR pentru ei? BRAND? Le-am tăiat unghiile de la degete cu mențiunea că dacă mai debitează asemenea aberații, eu îmi dau demisia și-i las în paragină!

Cel mai curajos dintre ei, a ridicat mâna și a spus cu juma’ de gură: covor
Era cât pe ce să pic grămadă! Noroc că gândul la o afacere de tip copy-paste m-a ținut în parametrii! Nu am mai ținut să-i explic că acest cuvânt este nativ. Se bloca ședința până explicam ce este “nativ”.

Le-am explica: Măi fraților, știți bine că noi suntem născuți pentru a copia. Este ȚELUL nostru fără de obstacol! NIMIC nu ne oprește din drumul nostru. Cuvinte precum bun simț, originalitate, omenie, coloana vertebrală, respect – NU EXISTĂ în lumea noastră. Domnule Furătot, aș vrea să fiu cât se poate de limpede: nu este prima dată, nici ultima dată când trăim din originalitatea altora. EXACT AICI AM VRUT SĂ AJUNG! VIZIUNEA și capacitatea mea de a vedea TOT în casa omului și a încerca să copiez. TOT.

Așa că după ce i-am lăsat pe colegii mei să-și irosească total ultimele parți de materie cenușie, ca să fiu sigură că nu vor încerca o lovitură de conducere (mai ales că cineva abia așteaptă să pic de sus), le-am zis: Știți voi firma TOP CARPET? “Îhîîî” ziseră toți ca un cor madrigal… Ce credeți voi că înseamnă CARPET?… … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … “Pătură??” întrebă soțul din cale afară de încântat că poate are și el o intervenție oportună…

Mai EXACT “Ț-O-L”, sau C-A-R-P-E-T = cuvând de origine chineză, și cum chinezii sunt cei mai mulți pe planetă, bănuim noi că ar fi cel mai cunoscut! Matematic și statistic vorbind, am găsit denumirea cea mai potrivită pentru noul statut.

Prin urmare un nou copy-paste (a se citi COPIERE) ne dă speranțe de mai bine, după afacerea FER (sau HAUR cum îi mai ziceam), GATERUL și ÎMPOPOȚONAREA!
Aveți noroc domnule Furătot că mă știu cu limbile, nu doar să vă ofer acest interviu, dar chiar să PERIEZ acolo unde este cazul. Să știți că orice muncă, oricât de oribila ar fi ea, dacă ști să periezi, se transformă din PLAGIAT în OPERĂ DE ARTĂ!

În incheiere vă spun ceva confidențial, dar nu este cazul să-l reproduceți la știri… PLAGIAT SRL aș fi vrut să punem denumirea companiei, însă știți cum e… trebuie să faci concesii ca să ști când să punctezi. Eforturile pentru acest plagiat sunt aproape de neexplicat!

R: Vă mulțumesc mult dna. Cazo pentru aceste cuvinte pline de înțelepciune!
D: Și eu vă multumesc domnule Furătot. Îmi sunteți foarte cunoscut. Numele dumneavoastră îmi amintește de cineva. Sigur nu mi-ați mai luat interviu?
R: Dna. Cazo, nu-mi aduc aminte să fi avut onoarea. Vă dorim succesuri în afaceri! Sunteți un model de urmat pentru copii și nepoți.
D: Stați liniștit domnule, dacă este să transmit ceva genetic, cu siguranță va fi conceptul de “afaceri pentru tonți”
R: Era să uit. Mă scuzați… o întrebare importantă: călcați pe cineva în drumul dumneavoastră încununat cu succes? Știți… termeni precum: ETICĂ ÎN AFACERI, “Know-how”, tradus ȘTIINȚA DE A FACE CEVA, MODUL, IDEEA, care de multe ori poate reprezenta un DREPT INTELECTUAL, PROTEJAT și APĂRAT de cel care a REUȘIT SĂ RĂZBEASCĂ și poate a fost pionier în domeniu…
D: CE-MI PASĂ? De ce m-a invitat la el în casă?

Poate că a avut ÎNCREDERE ȘI A CREZUT CĂ AVEȚI MĂDUVĂ ÎN COLOANA VERTEBRALĂ!

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor: Dna. CAZO!

Mulțumim mult pentru amabilitatea de a ne accepta un interviu!

Nota redacției: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *