Samsung 32D6500 Review – Test Media Player

Media playerul integrat in Samsung 32D6500 este unul decent, dar caracterizat (in continuare) de o lipsa mai mult sau mai putin deranjanta – NU reda subtitrarea incorporata in MKV, ea trebuie extrasa. Atunci cand nu am la indemana un player Egreat, ma descurc: extrag subtitrarea din MKV (procedura dureaza 2-5 minute), am grija ca fisierul SRT rezultat sa aiba exact aceeasi denumire ca si fisierul MKV si este in regula.
Interesant mi se pare ca cei de la Samsung au avut grija la optiuni de genul Subtitle Sync care asigura o sincronizare prin decalarea momentului afisarii subtitrarii pentru a corecta fisierele de subtitrare eronate, dar accesul direct la track-urile de subtitrare din containerele MKV, NU. Asa incat cei care se multumesc cu playerul Samsung integrat sunt nevoiti sa extraga subtitrarea. Nu este complicat doar putin incomod.
Apropos de decalare, aceasta este interfata:

Samsung 37D6500 Time Search Seek Derulare

… si permite reglarea sincronizarii cu o precizie de 0.5 secunde iar timpul maxim de decalare este exagerat, nu l-am putut determina pentru ca m-am dus in lista pana la -200 de secunde, evident permite si +200.

Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Televizor LED 3D Samsung, 81cm, FullHD, 32D6500

Ca sa revin la principalele aspecte ale playerului integrat:

 • Reda fisiere MKV FullHD
 • Reda fisierele DVD ISO insa NU suporta meniul DVD. Daca ai un DVD cu meniu si-l faci ISO, nu poti scapa de meniu sa rulezi continutul. Cat de neglijent este aceasta din partea Samsung? Nu au facut modificari substantiale de la seria 5 (Samsung D5000 de exemplu), au schimbat interfata si au facut acel Time Search de care pomenesc mai jos.
 • Decodeaza Dolby Digital, DTS si face downmix la stereo din sunet 5.1. Pana acuma toate MKV-urile redate chiar si de Samsung D5000 au avut sunet. Din acest punct de vedere playerul integrat este de laudat (spre deosebire de LG-uri care, din cate am inteles, de abia de acuma vor integra si ei DTS-ul).
 • Ruleaza AVI-urile (DivX, Xvid).
 • Muzica MP3 si pozele nu pun probleme acestui TV.
 • NU ruleaza ISO Bluray.

Acesta este Time Search. O “minuscula” imbunatatire fata de playerul integrat in seria D5000, D5500 si D5800.

Samsung 37D6500 Time Search Seek Derulare

… sa zicem ca-i simpatic acest slider, dar nu ma impresioneaza, cu atat mai putin cu cat si la seria D5000 exista posibilitatea de derulare rapida din meniul Tools, prin specificarea in minute (ore) a locului de “salt”. In fine. In afara de acest Time Search si interfata schimbata, playerul este in esenta exact acelasi ca si la seria 5. “Shame on you Samsung”…

Setari pentru subtitrare:

Samsung 37D6500 Subtitle Setting Setari Subtitrare

Aceeasi problema a marimii caracterelor subtitrarii. Chiar si pe Large, nu este suficient pentru unii:

Samsung 37D6500 Subtitle Font Subtitrare Marime

Afisare diacritice, in regula:

Samsung 37D6500 Reginal Settings Setari Regionale Diacritice

Asa arata acum meniul Tools:

Samsung 37D6500 Media Player Menu Bar Tools Meniu Optiuni

O demonstratie pentru optiunile de mai sus si modul lor de functionare:

Un alt avantaj al acestui TV este ca implementeaza standardul DLNA si poate reda continut multimedia de pe un astfel de server.

Samsung 37D6500 Source Sursa DLNA Server LAN Network

Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Televizor LED 3D Samsung 32D6500 - VERIFICA PRET CURENT

Samsung 32D6500 Review LAN Settings Samsung 32D6500 Review Web Browser Prezentare
– Setare retea –
– WebBrowser Test –
Samsung 32D6500 | 37D6500 | 40D6500 Review

6 thoughts on “Samsung 32D6500 Review – Test Media Player”

 1. salut, am achizitionat si eu acest televizor acum 4 zile. Sunt un pic dezamagit, e plin de bug-uri.
  Browser-ul e mai mult de forma, te apuca ziua de maine daca incerci sa cauti ceva acolo. Samsung apps mi-a mers decat o zi, imi arata o eroare – network interference occured, am incercat o gramada de variante de pe forumuri sa-l fac, pana acum nu am reusit.

  Restul functiilor din smart hub sunt de umplutura, merg foarte greu, si se mai si blocheaza. Conversia 2d-3d e zero. Un singur plus am – filmele full hd se vad superb. Merci.

  1. Iti dau dreptate. SmartHub-ul, inca de la D5500, s-a dovedit a fi un “praf in ochi” dar sunt cateva aspecte ce trebuie precizate:
   – de exemplu WebBrowserul de pe 32D6500 este mult mai ok ca si grafica/rezolutie decat playerele Egreat care emit ceva pretentii mai mari si mai ales ca modelele noi vin cu android… Eu zic ca daca 32D6500 ar fi avut suport de tastatura si mouse, WebBrowserul era utilizabil. De pe acest TV am reusit sa accesez si sa afisez calumea blogul meu de exemplu (chiar daca nu este o pagina cu pretentii de grafica). Dar pe Egreat am avut probleme si cu asta. Am sa incerc sa vad un vplay.ro ca am auzit ca ar merge si fara suport de Flash.
   Nu poti spera la o conversie reala din 2D in 3D insa sunt curios cum ii cu un Bluray 3D, un ISO de 40 GB… Trebuie sa-mi cumpar ochelari :)
   Vad ca sunt comentarii ca, conversia 2D-3D functioneaza mai bine pe canalele HD, pe digital, nu pe analog sau canale “normale”.
   Totusi, performanta procesorului din TV care asigura o presupusa conversie 3D, este folosit si la MotionPlus…
   Cat despre buguri, chiar si astazi TV-ul meu a facut un Update, deci lucra baietii…
   Dar, parerea mea este ca in rest TV-ul este grozav. Mai ales Motion Plus, uau, se vede tare de tot la rulare filme…
   Inca sunt la inceput cu prezentarile, poate tu vei renunta la TV, eu nu, oricum de acuma 3D-ul va fi cautat. Este un moft dar repet, o sa vad la Bluray ISO care-i treaba cu el.

 2. P.S. :Avand in vedere ca ele sunt setate din fabrica pt. a reda o imagine standard te rog sa-mi spui cum crezi ca ar trebui reglat cel mai bine pt. a se apropia de o imagine perfecta.

  1. Salut Cipri. Setarile sunt destul de subiective. Eu de exemplu prefer culori mai pale. Culoarea fețelor la oameni sa fie cat mai naturala, dar nu am umblat la setari avansate pentru asta. Eu doar din luminozitate, contrast, color… Nici la sharpness nu am schimbat valoarea. Totul tine de preferinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *