Samsung 32D6500 Review – Setare Retea

Samsung 32D6500 vine dotat cu mufa RJ-45 pentru conexiune LAN pe cablu si cu adaptor wireless incorporat pentru o conexiune fara fir, evident.
Cea mai simpla setare a retelei este cu ajutorul unui router wireless. Acesta, avand si functia de DHCP Server, aloca adrese IP, automat, clientilor conectati la el.
Ce este un IP? Pentru cei mai putin familiarizati cu retelistica le spun ca este o adresa formata din 4 grupe de cifre, unica in reteaua locala. De exemplu 192.168.1.100.
Astfel, in momentul in care TV-ul este pornit, comunica cu routerul si solicita in mod automat o adresa IP. Imediat ce routerul ii aloca un IP, TV-ul va avea acces la alte dispozitive din reteaua locala, de exemplu un server de DLNA, un smartphone cu Samsung AllShare instalat, sau, in cazul modelelor D6500, acces la internet si alte aplicatii on-line.
Deci, dupa setarea corecta a conexiunii intre televizor si router, in meniul TV-ului la Network Status trebuie sa aveti o imagine de genul acesta:

Samsung UE32D6500 Wireless Setup

Desigur, in setarile TV-ului la IP Settings, optiunea IP Mode este pe Auto, tocmai ceea ce va ziceam: TV-ul solicita o adresa routerului, care ii aloca una si asigura ca este UNICA in reteaua locala. Astfel TV-ul va fi identificat in mod clar si este asigurata si comunicarea in internet.
Samsung UE32D6500 Setare Retea

Optiunea IP Mode se poate seta pe Manual…
Samsung UE32D6500 Network Settings

… caz in care trebuie sa alocati voi, manual, o adresa unica.
Samsung UE32D6500 LAN Configurare

ATENTIE: daca alocati din greseala un IP care este deja alocat unui alt dispozitiv in reteaua locala, o sa generati un conflict si ambele dispozitive vor deveni inaccesibile pana cand remediati problema.

Am facut si un video in care am parcurs pasii necesari. Este simplu si rapid intr-o interfata intuitiva:

Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Televizor LED 3D Samsung, 81cm, FullHD, 32D6500

O sa observati ca pentru conexiune wireless trebuie sa specificati si cheia retelei (parola). Evident ca pentru o retea prin cablu sau o retea wireless neprotejata, nu este solicitata nicio parola…
Tot in clip observati ca daca selectati optiunea Wireless, TV-ul va face o scanare dupa semnal wireless in apropiere. Evident este indicat sa selectati propriul router instalat.
Pentru optiunea Wired, conexiunea la router va fi prin cablu si scapati de pasul in care se solicita parola.

Doua tipuri de conexiuni mai putin folosite sunt: WPS(PBC) si One Foot Connection. Primul se refera la o conexiune rapida intre TV si router daca routerul suport acest standard prin existenta unui buton in acest sens. Adica se apasa butonul de pe router si mai apoi se solicita conectarea de la TV. Astfel conexiunea se face rapid, fara parole fara alte setari. La fel si la al 2-lea tip care insa, dupa cum ii zice numele, distanta intre router si TV trebuie sa fie minima. Sincer va zic ca nu am folosit aceste tipuri de conexiuni, nici nu am de gand, va zic doar din ce am dedus eu.
TV-ul asigura un mic help (descriere) pentru fiecare optiune din meniu.

As fi vrut sa gasesc o informati cu privire la standardul wireless incorporat in Samsung 32D6500. Cu siguranta este wireless N, insa intrebarea ar fi daca este 150Mbps sau 300 Mbps. Am cautat si pe site-ul oficial si spre surprinderea mea, au omis sa specifice pana si faptul ca are wireless.
De asemenea nicio specificatie cu privire la viteza LAN… foarte probabil este 100 Mbps, ca doar nu au implementat un gigabit lan in TV.
Am sa mai caut.

De ce avem nevoie sa setam reteaua?… pentru ca o data cu conexiunea la internet, asigurata de router, Samsung 32D6500 poate accesa continut demonstrativ de video 3D, Browser de Internet, acces la retelele sociale (Facebook), Youtube si mai ales rulare filme din reteaua locala.

De ce este recomandata reteaua cu cablu?… pentru ca wireless-ul oricat de performant ar fi asigura cu greu fluxul de date necesar pentru un film MKV Full HD (1080p). Sa zicem ca ruleaza acceptabil filme din fisiere AVI, sau chiar MKV-uri HD Ready (720p) insa cu cablu nu aveti probleme nici din cauza calitatii semnalului wireless. Daca intre router si TV sunt 1-2-3 pereti (beton cu armatura) calitatea semnalului scade drastic iar rata de transfer este minima.

Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Televizor LED 3D Samsung 32D6500 - VERIFICA PRET CURENT

Samsung 32D6500 Review Unboxing Despachetare Prezentare Samsung 32D6500 Media Player Test
– Despachetare si prezentare generala –
– Testare media player –
Samsung 32D6500 | 37D6500 | 40D6500 Review

7 thoughts on “Samsung 32D6500 Review – Setare Retea”

 1. Dragul meu, te rog sa ma ajuti!!!!!!! De ceva vreme nu imi mai merge you tub-ul pe un led samsung UE32D6500, desi pana acum imi mergea!
  Folosesc un router wifi pe care il gaseste, am facut setarile de retea bine, dar daca dau pe you tube, apare pe ecran youtube si sub linia de incarcare, dar cand ajunge linia rosie care arata incarcarea la jumatate se opreste, youtube dispare de pe ecran dupa vreo 3 minute, iar ecranul ramane negru pana ce ii dai return sau exit, nevazandu+se nimic!

  Spune+mi ce pot face!

  Multumesc mult!

  Cu respect, pr. raul

 2. Salut Tibi am si eu o intrebare.. Acest model, Samsung 32D6500 mai are nevoie de un Adaptor wireless Samsung sau il are integrat ? Vreau sa-mi cumpar un smart tv si oscilez intre acest model si modelul LED Samsung, 80 cm, Full HD 32ES5500 care este mai ieftin dar necesita acel adaptor pentru a te bucura la maxim de browsing fara cabluri si alte chestii. As fi tare recunoscator daca as primi o recomandare calduroasa de la tine, pe scurt sa-mi explici pentru care model ar fi mai indicat sa optez avand ca principal instrument de analiza raportul calitate pret.

  1. Salut. Mergi pe ES5500. Chiar daca D6500 are wireless incorporat, acesta nu incarca subtitrarea din MKV si are mai multe dezavantaje. Orinteaza-te tot timpul spre modele mai noi.

 3. Salut. Am si eu o problema … Posed un tv samsung ue37d6200 , cand dau searc pe tv la wirrles imi apare un logo cum ca ar trebui sa introduc un stick …. se poate ca acest model sa nu aibe wirlles incorporat. De unde as putea sa cumpar acel stick pentru receptionarea semnalului wirless. Va salut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *