Samsung 32ES5500 (UE32ES5500W) Review

Asteptarea a luat sfarsit. Noile modele de televizoare Samsung, lansate in 2012, apartinand seriilor E, EH, ES, au intrat in stocurile furnizorilor de pe piata Romaneasca. Noi, cumparatorii avem numai de castigat: modelele “vechi” (D5000, D5500, D5800) vor face obiectul lichidarilor de stocuri (preturi mici) iar modelele noi vin cu imbunatatiri. Trebuie doar sa stim ce sa alegem…
(Precizare de inceput: va recomand sa cititi si actualizarile din final. Ele contin informatii si completari ulterioare editarii acestui articol.)

Samsug 37ES5500 Review

De ce 32ES5500?

Avand noile modele sortate in ordine crescatoare a pretului, am incercat sa gasesc cel mai convenabil TV (cel putin pentru mine).

 • 32E420 si 32EH4000 “pica” din start – NU sunt Full HD, conectica slaba (fara retea, player MKV) iar pretul lor indica mai degraba spre serii mai vechi dar dotate, pentru o suma minima in plus, cumperi un 32D5000 mult mai recomandabil.
 • Initial, cand am vazut modelul 32EH5000 (vezi oferta) crezusem ca este inlocuitorul modelului (de succes) 32D5000 (vezi review), insa nu este asa – 32EH5000 nu are conexiune la retea (port RJ-45 sau Wireless Ready), prin urmare nu poate rula filme din retea si (evident) lipsa oricarei aplicatii on-line (Web Browser, Smart Hub, Social TV, Youtube etc.) la care cumparatorul spera de la un model nou. Pe langa aceasta, am fost dezamagit de design, avand un spate voluminos, chiar daca este LED (se stie ca LED-urile sunt slim). Ca sa vedeti la ce ma refer, va prezint (de la stanga la dreapta, in ordine) 32EH5000 comparativ cu 32D5000 si 32ES5500:
  Samsug 32EH5000 ReviewSamsug 32D5500 ReviewSamsug 32ES5500 Review

  … probabil pentru unii nu conteaza, dar pentru mine DA (chiar daca platesc in plus). De unde diferenta aceasta? Sa fie mai multa carcasa goala? mai multa electronica? mai putine integrate?… sau vorba unui amic de-al meu, o fi si ceva panel mai slab? Pana si 32D5000 este mai slim decat 32EH5000. Daca vrei sa pui TV-ul pe un suport de perete (sau nu) este mult mai elegant sa fie slim.

 • Pe de alta parte, Samsung a inclus facilitati avansate (Web Browser, Smart Hub, Connect Share) in modelul imediat urmator, 32EH5300 (vezi oferta) dar ca design – aceeasi problema de “gabarit”.

Scurta mea triere a luat sfarsit cand am ajuns la 32ES5500 (VEZI PRET) care este obiectul acestui articol.

Specificatii:

Chiar daca sunt precizate de absolut fiecare magazin online si in general sunt cunoscute de oricine cauta un TV, am sa fac totusi o scurta prezentare a caracteristicilor importante. Pentru unele am sa dau o explicatie si poate mai corectez unele inadvertente intre site-uri.

 • Cele absolut “normale”: Full HD (1920 x 1080 pixeli), LED, Decodare Dolby Digital. Conectica: 2 X USB 2.0 (unul de 5V si 1A pentru a avea suficient curent sa alimentati un HDD portabil, si unul de 5V 0.5A deci cu amperaj mai mic), 1 X Intrare video composite, 1 X SCART, 3 X HDMI, 1 X Iesire audio digitala (optica), 1 X Slot CI (Common Interface), mufa casti (minijack 3,5 mm)
 • Cele caracteristice Samsung: Decodare sunet DTS (foarte important in rularea fisierelor MKV), Smart TV, Digital Noise Filter (util pentru cei care receptioneaza doar transmisii analogice – corecteaza/imbunatateste imaginea), Clear Motion Rate: 100Hz (nu ma impresioneaza), Web Video Enhancer (probabil ceva pentru web browser), Wide Color Enhancer (Plus) pentru culori “vibrante”… zice publicitatea.
 • Tuner DVB-C si DVB-T pentru receptia transmisiilor digitale. DVB vine de la Digital Video Broadcast iar notatia “C” este de la “cable”, “T” de la “terrestrial” (receptie prin antena de camera – sunt de cumparat antene DVB-T pentru cei care nu au cablu dar poate in zona se transmite semnal digital).
  O sa vedeti mai jos ca eu cu ajutorul DVB-C, fiind abonat RDS, receptionez toate canalele digitale transmise.
 • Conexiune retea (internet): port RJ-45 (conexiune prin cablu) si Wireless Ready (adaptor wireless cumparat separat). Reteaua este “cheia” aplicatiilor online: Web browser, Youtube (o sa vedeti ca TV-ul are suport pentru Flash), Skype, Facebook si alte retele sociale, aplicatii Samsung. Acestea se bazeaza pe conexiunea la internet.
 • Media player incorporat: ruleaza filme, muzica, poze atat de pe stick sau HDD extern (VEZI UNUL) (format 2,5″ sau 3,5″), cat si din retea (prin suport DLNA)
 • Personal Video Recorder: inregistrarea emisiunilor (de pe canale digitale) pe dispozitiv USB (HDD, stick). Inregistrare de calitate dar ocupa mult spatiu. Foarte recomandabil folosirea unui HDD, nu stick.
 • Time Shift Ready: vizualizarea emisiunilor cu o anumita intarziere. TV-ul inregistreaza, voi va uitati la emisiune cand aveti timp.
 • Smart Phone Remote: control cu ajutorul unui telefon. Exista pe Android Market aplicatie ce se poate instala pe telefon.
 • Review Pret Forum PareriPutere consumata: doar 39 W. Din punctul meu de vedere, un consum extrem de rezonabil.

Despachetare. Prezentare generala – Design

Cateva aspecte mai importante:
(desigur, puteti da click pe oricare imagine pentru a o vedea “full-size”)

 • Telecomanda: model nou, mai ingusta, nu este iluminata (ca si la D6500), buton in centru (colorat “viu”) pentru accesul SMART HUB si buton direct HDMI. Ce nu-mi place mie este ca partea de jos este rotunda, practic semicerc.
 • Acest TV nu are butoane sau touchpad-uri… are Joystick situat in spatele ramei, in dreapta. Un helper apare pe ecran in momentul in care-l folositi.
 • Conectica: in cele doua imagini puteti vedea cum sunt amplasate mufele. Imi place ca de data aceasta avem mufe HDMI cu iesire laterala (in cazul montarii pe suport de perete) dar si mufe cu iesire tot spre spate, folositoare daca lasati TV-ul pe suportul sau, astfel cablurile nu se vad urat cum ies prin lateral.
 • Ca elemente de “efect”:
 • Suportul propriu sau suspendarea pe un suport de perete:
 • In manualul de utilizare, specificatia pentru standardul VESA al suportului este: VESA 200 X 200, Standard Screw (suruburi) M8 (4 buc.). Suntem avertizati sa nu folosim suruburi mai lungi decat trebuie pentru a nu defecta TV-ul. Probabil, prin insurubarea unor suruburi prea lungi atingem componente interne. Nu prea mi se pare normal sa nu ai grija, ca producator, sa faci sistemul in asa fel incat capul surubului sa nu atinga componente sau ecranul. Eu va zic doar ce scrie in manual.

 • Alte imagini in caz ca va intereseaza:

Prima pornire si setare

Chiar daca pentru majoritatea utilizatorilor prima setare este lesne de inteles si de parcurs (sunt cativa pasi), au fost multe intrebari pe articolul despre Samsung 32D5000 ale caror raspunsuri se afla chiar in optiunile alese la pornire. Nu am sa explic chiar si pasul de selectare limba meniu, doar cele pe care le consider importante si anume:

 • In primul rand NU faceti greseala de a selecta modul “Store Demo” (“Demo magazin”). Aceasta determina TV-ul sa afiseze pe ecran (la nesfarsit) specificatiile cu care se “lauda” TV-ul. Setarea corecta este “Home use” (“Uz casnic”). Daca gresiti aceasta setare singura (probabil) solutie este optiunea Sistem-Configurare pentru a relua procesul initial. La accesul acestei optiuni vi se cere si codul PIN, care este 0-0-0-0.
 • Apoi, daca aveti un router, conectati cablul de retea inainte de pornire pentru ca TV-ul sa faca si pasul in care configureaza reteaua. Desigur, aceasta setare se poate face si dupa. Daca se detecteaza conexiune la net, TV-ul verifica daca exista versiune mai noua de software.
 • Urmatoarea setare se refera la tara, ca standard de televiziune, in concordanta cu care se vor cauta canalele pe o latime de banda. Eu am selectat “Others” (“Altele”).
 • La cautare canale selectati “Digital & Analogic” pe cablu. Daca sunteti abonat RDS, o sa gasiti multe canale digitale si cateva HD. Chiar si canalele non-HD, dar transmise pe digital se vad cu mult mai bine decat in varianta analogica.
 • Pasul urmator presupune selectarea modului de cautare. Aveti 3 variante: Complet, Retea si Rapid. Selectati “Full” (“Complet”).
 • La mine, fiind abonat RDS, TV-ul a gasit: 123 de canale digitale, 8 posturi de radio, 2 canale de date (care nu stiu daca sunt utile) si 74 de canale analogice.
 • Tot ce am scris in aceasta sectiune, fiecare pas, puteti urmari in tutorialul urmator (chiar daca trebuie sa scuzati calitatea mai slaba a imaginii):

Suport pentru tastatura si mouse

Nu-mi vine sa cred dar Samsung a renuntat la a pretinde sa cumperi mini-tastatura lor scumpa si inutila (ACEASTA), si au implementat un suport de tastatura si mouse incredibil! 32ES5500 suporta mouse-ul chiar si in meniul propriu! Click stanga oriunde pe ecran si apare imaginea de mai jos. Click dreapta si apare meniul Tools, contextual. O sa vedeti ca exista in meniu (Sistem->Manager dispoz.) setari pentru tastatura si mouse (vezi video mai jos).

Samsung ES5500 Pret Review

 • Review Pret Forum PareriSuporta KIT wireless, adica tastatura si mouse cu receptor USB comun.
  Eu folosesc un KIT Genius SlimStar 8000.
 • Review Pret Forum PareriMouse – se pot seta: dimensiunea cursorului, interschimbare buton stang cu cel drept (pentru stangaci), viteza de raspuns al cursorului.
 • Review Pret Forum PareriMouse-ul functioneaza si in Smart HUB, Web browser (demonstratie mai jos).
 • Review Pret Forum PareriTastatura – se pot seta: Limba tastatura, Tip tastatura (US International, US, UK, Canada), Comutare limba intrare (Shift+Alt de Windows)
 • Review Pret Forum PareriTastatura functioneaza, evident, si in meniul TV-ului, in Web browser si jocurile instalate.
 • Review Pret Forum PareriFunctioneaza inclusiv scroll-ul de la mouse!
 • Review Pret Forum PareriFoarte posibil sa suporte orice tastatura si/sau mouse pe USB.
 • Daca vreti, puteti urmari un video demonstrativ:

Media player

 • Review Pret Forum PareriIn sfarsit cei de la Samsung au acordat atentie subtitrarilor. 32ES5500 incarca si afiseaza subtitrarea incorporata in fisiere MKV, direct, fara a mai fi necesara extragerea lor. Mai mult decat atat, daca in fisierul MKV exista mai multe subtitrari (in diferite limbi) TV-ul ne permite sa selectam oricare dintre ele.
  Samsung ES5500 Pret Review

  Deci TV-ul extrage subtitrarea selectata (track-ul SRT) ad-hoc, in timp real la redare exact ca si playerele dedicate (Egreat R6S de exemplu).
  Pentru fisiere AVI (DivX, Xvid) si alte formate suportate, ramane valabila regula cu fisierul extern SRT (plasat langa fisierul de film si avand exact acelasi nume si extensia SRT)
  Vezi aici cum se extrag subtitrarile din fisiere MKV

 • Review Pret Forum PareriTotusi au uitat de setarea pentru marimea fontului. Daca pentru modelele anterioare (seriile D5000, D5500, D5800) exista o setare (cu 3 valori: small, medium, large) accesibila in momentul in care TV-ul incarca o subtitrare externa (doar sub forma de fisier extern, avand exact acelasi nume cu fisierul de film), 32ES5500 nu mai are aceasta setare.
  Nu mai are nici setarea de regiune (chiar daca afiseaza diacriticele) si nici setare de sincronizare in caz ca subtitrarea este decalata fata de imagine.
  Tot referitor la marimea fontului, am observat ca este mai mare la unele filme. Deci marimea textului pare ca este cea folosita de cel care a creat subtitrarea si a inclus fisierul in MKV.
  Ar mai fi necesara o optiune pentru a seta pozitia pe verticala – locul unde este afisata subtitrarea. Playerele dedicate au aceasta posibilitate.
  Este posibil ca Samsung sa faca un update pentru toate aceste lipsuri, acuma ca tot au dat importanta extragerii subtitrarii.
 • Review Pret Forum PareriNu ruleaza filme cu track audio FLAC. Mesaj eroare: “Format de fisier neacceptat. Codec audio: FLAC”. Insa filmul este redat in continuare, fara sunet.
 • Review Pret Forum PareriIn loc sa includa suportul pentru meniul DVD, 32ES5500 NU mai acceseaza deloc fisiere ISO. Modelele precedente rulau imagini ale DVD-urilor (ISO-uri). Mesajul de eroare este imbucurator totusi: “Fisierul selectat nu este acceptat MOMENTAN“. Deci ramanem cu speranta ca va fi. Eram destul de sigur ca cei de la Samsung au imbunatatit si partea aceasta. Asteptam…
 • Review Pret Forum PareriPlayerul incorporat ruleaza lejer filme Full HD, foarte important este si ca decodeaza sunetul DTS prezent in majoritatea fisierelor MKV, deci nu aveti nevoie de un receiver extern care sa faca treaba aceasta. Cumparati un LG cu player si veti avea parte de filme mute. Cel putin eu nu stiu ca pana in prezent LG-urile si alte marci sa faca downmix la stereo din sunet DTS 5.1. Clar, pentru un LG aveti nevoie de alt player, unul dedicat.
 • Review Pret Forum PareriNu ruleaza filme Bluray ISO.
 • Review Pret Forum PareriO mica problema de acces server DLNA: daca HDD-ul serverului este in “sleep” (hibernare), EU32ES5500W nu asteapta suficient de mult timp ca HDD-ul sa inceapa sa transfere date si apare eroare. Mai rau este ca TV-ul considera serverul DLNA ca nefunctional (eroare de comunicare) si il scoate complet din lista de surse (tasta Source de pe telecomanda). Singura solutie este repornirea TV-ului. In acest timp HDD-ul de pe server este, evident, complet “treaz” si puteti accesa filmele.
  O alta solutie in acest caz este sa anulam rularea filmului inainte ca TV-ul sa dea eroare si reincercam imediat dupa ce hardul s-a “trezit”. Dar asta presupune sa stiti ca HDD-ul este in sleep… cam ciudat.
 • Review Pret Forum PareriPlayerul suporta playlist, dar NUMAI din acelasi director (folder)
 • TV-ul are iesire audio digitala optica. Daca optati pentru un sistem audio 5.1 (Home Cinema) sa aveti in vedere (obligatoriu) decodarea DTS. Costul unui sistem audio ce decodeaza si DTS este putin mai ridicat insa decat un sistem ce decodeaza doar Dolby Digital, mai bine lasati TV-ul sa faca downmix la stereo. Alegeti un Sistem Samsung care are si Anynet + (HDMI-CEC) (utilizarea comenzii de TV in comun)

(Urmeaza: Prezentare meniu Tools, Setare retea si rulare filme de pe server, Samsung AllShare)

Aplicatii online

 • Web browser:
  Nu, nu este ca si la Samsung D6500 (cum aveam o banuiala), este MULT PESTE. SUPERIOR. INDUBITABIL. Primul web browser (NON-PC) pe care-l consider util. Depaseste, pardon, “lasa in praf” orice browser am vazut la playerele Egreat, inclusiv cele de pe android.

  • Review Pret Forum PareriUtilizare comoda, cu tastatura si mouse.
  • Review Pret Forum PareriSuport pentru Flash Player. Youtube.com functioneaza ireprosabil. Inclusiv previzualizarea pe bara de progres. Clipurile Full HD se vad perfect. Va puteti loga, avea playlist.
  • Review Pret Forum PareriAm putut accesa interfata web catre serverul meu, ceea ce pana acum nu am reusit de pe tableta Prestigio sau player-ul Egreat.
  • Review Pret Forum PareriIncarca bine chiar si pagini pline de clipuri Flash, de ex. antena3.ro.
  • Review Pret Forum PareriIncarca bine si vplay.ro
  • Review Pret Forum PareriSetari destul de avansate ale browserului.
  • Review Pret Forum PareriPagini multiple (Tab-uri).

  Un video demonstrativ:

(Urmeaza: Alte aplicatii din Smart HUB (Samsung Apps, Social TV [faceboook, twitter], Skype etc.))

Samsung 32ES5500 Pret Review
Televizor LED Samsung, 80 cm, Full HD 32ES5500

Alte informatii

 • Review Pret Forum PareriNu pot dezactiva sunetul de taste. La orice comanda, TV-ul scoate un sunet de care m-as lipsi. Se poate. Optiunea este in Sistem->General->Feedback sunet.
 • Review Pret Forum PareriMulta animatie. Meniul are iconite animate si ferestrele se deschid cu efecte de fade.
 • Review Pret Forum PareriAre DVB-S? Nu.
 • Review Pret Forum PareriCanale RDS – Prinde tot ce se poate receptiona.
 • Review Pret Forum PareriAre Motion Plus ca si D6500? Nu. Are doar LED Motion Plus care nu este acelasi lucru.
 • Cum scap de banerele afisate pe ecranul TV-ului (reclama la specificatii)? Vezi sectiunea “Prima pornire si setare
 • Review Pret Forum PareriCand il pornesc/opresc se aude un “fasait” (la schimbare canale inca nu am sesizat). Nu este nicio problema, aceste “fenomene” fiind discutate/rediscutate pe articoul despre 32D5000. TV-ul are transformator :) care este “sarcina” mai mare sau mai mica. Daca nu va deranjeaza, nu bagati in seama toate zgomotele marunte ce le scoate TV-ul. Mai ales pe intuneric si la volum mic mai multi utilizatori au sesizat diverse zgomote. Sunt “normale”, la toti se intampla. O alta discutie am avut-o referitoare la “lumini” ce se vad prin carcasa TV-ul. Panelul TV-ului este iluminat din spate prin tehnologia LED iar acele “lampi” au nevoie de aerisire. Sa nu va treaca prin cap sa acoperiti aerisirea. Eventualele “pocnituri” ale carcasei care se incalzeste in timpul functionarii si raceste cand opriti TV-ul, trebuie luate in seama si intrebat baietii de la service ce este de facut. Speram ca metalul din carcasa lui 32ES5500 este gandita pentru aceste dilatari/contractari.
 • Review Pret Forum PareriMicul carnetel pe care scrie “Warranty Card” este garantia internationala care obliga orice service autorizat sa va repare gratuit TV-ul, in perioada de garantia si in limita conditiilor specificate.
 • Am mentionat si mai sus, repet, codul PIN implicit de fabrica este: 0-0-0-0
 • Review Pret Forum PareriAm incercat cateva adaptoare wireless, dar TV-ul nu recunoaste nici unul dintre ele:
  • D-Link DWA-140 revizia B1G
  • D-Link DWA-140 revizia B2G
  • Adaptor wireless compatibil cu playerele Egreat.
   Deci foarte probabil trebuie un adaptor tot Samsung, mai exact unul de asta
 • Daca conectati un PC (Desktop/Laptop) la TV, prin portul HDMI, folositi portul HDMI care este marcat cu DVI si este necesara schimbarea denumiri sursei in DVI PC.
 • Review Pret Forum PareriSe pot sterge canale din lista? DA. Se poate face o selectie multipla de canale si simpla apasare a butonului verde sau alegerea optiunii “Delete” din meniul Tools va scapa de posturile nedorite.
  Samsung 37ES5500 Review
 • Review Pret Forum PareriSe pot bloca canale? DA. In acelasi meniu Tools exista optiunea “Lock” care blocheaza pe baza de PIN posturile selectate. Mai nasol este ca nu am reusit sa vad acele posturi direct, la accesarea lor, tot pe baza de PIN. Practic pentru a le vizualiza trebuie sa le deblocati. Optiunea este utila pentru a bloca anumite canale de ochii copiilor.

Alte subiecte de abordat

Din dorinta de a publica cat de repede acest review, am sa las unele subiecte pe perioada urmatoare si in functie de solicitari. Momentan consider ca am testat suficient de mult sa va faceti o parere destul de clara asupra acestui televizor. Subiectele amanate se refera la:

 • PVR – Personal Video Recorder – Cum putem inregistra emisiunile TV – Click aici
 • PIP – Picture in Picture. Este foarte posibil sa fie similar modelului D5000. Nici acest TV nu are 2 tunere sa poate afisa simultan doua posturi TV.
 • Smart Phone Remote. Control de pe telefon cu android.
 • Digital Noise Filter pentru canale analogice. Imbunatatirea imaginii canalelor receptionate analogic.
 • Test difuzoare.
 • Daca am uitat ceva subiect sunt convins ca-mi aduceti voi aminte.

In final, o precizare

Acest review se aplica, evident pentru toata gama de Samsung ES5500, pentru ca diagonala nu conteaza, televizorul in sine este acelasi. Daca va place acest TV, nu ramane decat sa verificati oferta (pretul) pentru varianta care va convine:

PRET 32ES5500PRET 40ES5500PRET 46ES5500

Actualizari articol

 • 16 aprilie 2012 – Publicare review. Pe masura ce apar informatii noi, corecturi, comentarii, solicitari… le postez aici.
 • 16 aprilie 2012 – Browser: Daca o pagina web contine mai multe clipuri youtube, nu le rulati simultan. Primul clip se opreste iar al 2-lea merge fara sonor. Solutia este Refresh la pagina si rulati cate unul pe rand. Eu am facut intamplator si acest test. In mod normal nu aveti nevoie sa vizualizati mai multe clipuri simultan.
 • 7 mai 2012 – Backlight bleeding / clouding: Referitor la petele (albe) ce apar pe ecran datorita imperfectiunii iluminarii ecranului (in special pe culoarea neagra), am facut poze si un video care sa demonstreze in ce masura exemplarul meu de 32ES5500 are sau nu acest “defect”. Eu consider ca TV-ul meu este unul reusit, in cazul meu unghiul din care este privit ecranul da anumite “efecte” – neglijabile as zice.
  Urmatoarele 2 poze sunt exemple de backlight bleeding / clouding luate de pe net ca sa vedeti un exemplu real:
  Samsung 40ES5500 Pret ReviewSamsung 40ES5500 Pret Review

  … iar acestea sunt poze cu TV-ul meu. Observati ca am luat din unghiuri diferite. (click pentru a mari oricare poza)

  … si ca sa fie si mai clar, urmariti filmarea:
 • 2 iunie 2012 – Revin cu cateva observatii:
  • Review Pret Forum PareriSunet taste: Geo mi-a atras atentia ca dezactivarea sunetului (enervant) emis de TV la fiecare comanda din telecomanda, nu se face din ceva optiune din meniul “Sunet” ci din “Sistem->General->Feedback sunet”.
  • Review Pret Forum PareriLimba audio implicita: multi utilizatori s-au plans de TV-urile Samsung ca nu salveaza limba audio preferata pentru canalele digitale (unde se poate selecta limba audio). De exemplu canalul pentru copii Boomerang. Chiar daca setai limba audio pe “Romana” la schimbarea canalului nu se pastra setarea. De ficare data trebuia refacuta setarea. Acuma exista posibilitatea setarii primelor 2 limbi audio preferate. In meniul Sistem -> Limba -> Limba preferata (principala si secundara). Evident, selectati limba Romana ca cea principala.
  • Review Pret Forum PareriExport/Import lista canale: Programul ce l-am folosit pana acuma si pentru seria D de la Samsung functioneaza si pentru seria EH, ES, dar atentie – doar pentru canalele digitale. Am exportat lista de canale, am schimba ordinea canalelor si am importat cu succes modificarile.
  • Review Pret Forum PareriSenzor ECO: Chiar daca pentru 32D5000 aveam aceasta facilitate, la activare parca nu functiona cum as fi vrut. La 32ES5500 chiar imi convine cum reactioneaza la schimbarea luminii ambientale din camera. Luminozitatea se regleaza treptat chiar si daca aprind/sting lumina.

Abonează-te pentru următoarele review-uri.
Completeaza adresa de e-mail:


Articole recomandate:

Samsung 32EH5300
TV Samsung 32EH5300 (46EH5300) Review Pret
Fratele mai "gras" a lui 32ES5500
53 comentarii
Samsung PVR Personal Video Recorder Ready Inregistrare Canal TV
Samsung Personal Video Recorder - Utilizare
Cum inregistram emisiunile TV cu un televizor Samsung
44 comentarii
Samsung T23A550 T24A550 T27A550
Monitor / TV Samsung T23A550 Review
Alegerea mea pentru un Monitor / TV Samsung. Vezi de ce.
32 comentarii
Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Samsung 32D6500 Review Complet
Articole referitoare la acest TV.
30 comentarii


681 thoughts on “Samsung 32ES5500 (UE32ES5500W) Review”

 1. Pentru marirea subtitrarii: in timp ce ruleaza filmul trebuie apasat pe telecomanda”tools”, apare o fereastra cu optiuni, acolo este si subtitle setting, de unde se poate mari subtitrarea si schimba regiunea…
  Televizorul il am de o saptamana, ma deranjaza ca are backlight bleeding si ca se aude un “fasait” cand aprind/inchid tv-ul. A fost cineva la service cu tv-ul pe motiv de backlight bleeding?

 2. Ce setari de white balance aveti in meniul de service?
  Eu am urmatoarele setari, si are o tenta albastruie, albul nu este curat:

  R-Offset 128
  G-Offset 128
  B-Offset 128

  Sub Contrast 135

  R-Gain 145
  G-Gain 128
  B-Gain 184

 3. Am primit azi TV-ul şi sunt dezamăgit de imagine. Se vede mult mai bine la Samsungul 32D5000, iar dacă pe 32ES5500 îl mişti un pic în timp
  ce funcţionează, pe digital face ca şi când ar pierde semnalul – face macroblocuri şi îşi perde sonorul, iar după ce nu-l mai mişti îşi revine asta mi s-a întâmplat pe Viasat Explorer.
  Asta cu mişcatul am observat întâmplător că l-am atins arajând ceva lângă el.

  1. Iar ecranul reflectă lumina zilei bine de tot şi nu prea se vede bine în aceleaşi condiţii la 32D5000 se vede fără astfel de probleme.

   1. Si 32D5000 era glossy, deci aceeasi reflexie. La D550 da, era mat ecranul dar glossy are rolul sau pentru culori.

 4. la un model 32es5500, dupa resetarea smart hub, nu ma mai pot conecta la smart hub. conectarea la retea este ok.
  Ce sa fac?

 5. Salut, mi-am cumparat si eu 32 es5500 de 2 zile si daca subtitrarea este separat de mkv, la Subtitle Settings are : – Subtitle Sync (sincronizare subtitrare), Subtitle reset Sync, Subtitle Size (marime font) si Encoding, presusum ca e setare de regiune.

  Inca o precizare, daca un mkv are mai mult de 8 subtitrari, televizorul vede doar primele 8. ( asa este la mine, daca stie cineva vreo modalitate sa il fac sa vada mai multe, astept raspuns).

  Respect pentru munca depusa.

 6. Salut! Sant “mandrul” posesor al unui 32es5500 de 3 luni si sint dezamagit de el din multe puncte de vedere ,mai am un le40d650, de la inceput are un bazait se simte foarte tare cand porneste, cand il opresc si cand imaginea de fundal e foarte intunecata daca urmaresti un film a carui actiune se petrece noapte zgomotul este deranjant simte orice shimbare de luminozitate iar sa-l tin pe mod economic nici nu se pune problema, am fost cu el la o saptamana in service mi-a schimbat sursa si aceeasi problema nici o schimbare. ila calitatea imaginii nici nu se compara cu televizorul mai vechie . Are optiunea asta de web browser este interesanta dar nu cine stie ce. Personal imi cam pare rau ca l-am achizotionat cred ca m-am grabit

  1. Da, toate 32Es5500 fac asa, e ingrozitor daca vrei sa le folosesti pe post de monitor si vrei liniste in camera. Dupa putin timp bazaitul sursei iti ramane in cap! Marfa proasta. Nu stiu la alte diagonale dar la 32″ e groaznic. Trebuie sa stai cu backlight peste 15 ca sa fie cat de cat acceptabil. Si peste 15 iti f… ochii noaptea de stai cu picaturi in ei o saptamana dupa aia.

 7. Salut, am intrat si eu sa vad panelul tv-ului meu si codul este 32A6AF0E (am inteles ca 6-le ala arata ca are refresh-ul de 60 Hz (Clear Motion Rate 100 hz ce mai este ? ) ma poti ajuta ? Poti sa te uit si la tv-ul tau sa vezi daca este la fel ?

  Multumesc,

  Astept Raspunsul tau.

  @catalin sursa si la mine face zgomot, am inteles ca asa fac ele :-??

  1. eu am un bazait doar cand bag tv-ul prin reciver-ul de la rds. (tv 40es5500) In rest nu se aude nici un bazait, nici pe net ,nici la filme si nici pe cablu direct!

 8. Sal,de o saptamana sunt posesorul unui samsung 40es5500.Sunt 90 % multumit de el.Imi merge perfect,nu se aude nici un bazait ori cat as seta backlight-ul.Nu am backlight bleeding sau clouding,negrul este uniform pe ecran.Eu unul sunt de parere ca daca acest samsung nu ar fi avut web browser nu ar fi meritat sa dau bani in plus ca sa imi iau un smart tv si nu un led obisnuit,si spun asta deoarece aplicatiile oferite in smart hub sunt cam slabute.Este foarte incomod sa navighezi prin browser cu telecomanda,eu mi-am luat o tastatura si un mouse wireless microsoft desktop 800,merge extraordinar.Partea proasta a browser-ului e ca daca vizionez online videoclipuri mai lungi de 20 de minute sunt sanse mari sa imi iasa afara si sa imi ceara sa restartez sesiunea sau sa revin la homepage.Am gasit pe site la samsung care ar fi cauza:”Due to the limited buffer memory you may be not able to stream video or audio from websites through the browser.Most common indication is to start media content and it will play for about 10-15 minutes and then the web browser will close unexpectedly.”Nu spun ca trebuie,dar ar fi ok ca in review-ul de mai sus facut de Tibi sa apara aceasta problema,a restartarii browserului la unele videoclipuri mai lungi,degeaba suporta si incarca foarte bine clipuri flash daca cand iti e lumea mai draga ti se blocheaza videoclipul si iti cere sa restartezi sesiunea din lipsa de memorie.

  1. Corect. Da si un link unde ai gasit informatia. Problema am re-rediscutat-o pe forum unde s-a pomenit de youtube, varianta XL unde poti viziona clipuri mai lungi de atata. Am discutat acolo unele aspecte.

 9. Sal,am un samsung 40es5500 de 2 saptamani.De 3 zile incoace,noaptea,ma trezesc cu tv-ul semiaprins…de exemplu cand aprind televizorul vreo 2 secunde se lumineaza un pic ecranul si apoi apare imaginea,programele,asa mi se aprinde mie in mod normal tv-ul.Deci noaptea il gasesc in faza aia de 2 secunde in care ecranul se lumineaza un pic dar fara sa imi apara imaginea,pur si simplu ramane tv asa.Ca sa isi revina trebuie sa-l aprind si sa-l sting.Ce poate avea?A mai patit cineva?

 10. Sal,am gasit problema ecranului luminos in standby….ghidul de programe din tv isi face singur update over the air,prin cablu tv si daca tv-ul e in standby ecranul se lumineaza vreo 3-4 min pana se termina update-ul si se stinge la loc…deci tv-ul nu are nimik :-)

 11. Salut,am un samsung 40es5500 de cateva zile.La unele canale tv scrie scrambled signal (hbo,cinemax….),sa le pot receptiona am nevoie de decodorul acela de la rds? (am cablu de la rds).

  1. Salut. Acelea sunt canale codate. Da ai nevoie de decodorul lor insa sa ai grija sa fie HD (deci conectarea la TV a decodorului sa se faca prin HDMI).

 12. salut am un samsung 32es5500 si as vrea sal folosesc si ca monitor la pc dar schimbarea sursei in dvi pc unde se face din televizor sau din pc si de unde anume lam conectat o data la placa video an gtx 680 si numi placea deloc cum se vede la rezolutie 1920×1080 nici in jocuri sa filme nu eram multumit pentru ca am si un monitor de 24 lcd dar la monitor ma conectez la placa video cu cablu dvi si este altceva pe monitor ma refer la filme si la jocuri ca claritate astept raspuns multumesc

 13. Buna ziua,

  Am cumparat un 40ES5500.In mare modelul este Ok cu exceptia faptului ca in cazul filmelor mai intunecate colturile de jos ale ecranului sunt mai luminate decat restul ecranului Se poate remedia cumva acesta problema.

  Multumesc

 14. Salut, as dori si eu o informatie in legatura cu internetul pe acest tv (doresc sa il achizitionez), se poate cu cablul bagat in el si creata conexiune cu user si parola ( PPPoE) a.i sa am internet? Multumesc.

  1. Salut. Nu, nu se poate configura PPPoE (din pacate)… Conexiune doarprin router sau ip static…

 15. Salut! Stie cineva care este diferenta sau daca este o diferenta intre 32ES5500V si 32ES5500W? Ms!

 16. Nu stiu ce program sa folosesc pentru editarea listei de programe tv. Vreau sa le pun in alta ordine. Multumesc

 17. Va rog spuneti-mi si mie cum cititi pe PC fisierul ” .cms” rezultat prin exportul listei de programe? Ce program folositi? vreau sa schimb ordinea programelor firmei de cablu. Multumesc

 18. am si eu un samsung 40es 5500 si am o intrebare, este adevarat ca daca pleci din fata tv-ului mai multe minute se opreste singur?

  1. Are un Autoprotection time… ce se poate seta la 2,4,8 ore… Adica, daca tv-ul nu primeste nicio comanda de la utilizator (nici macar schimbare volum sonor), el considera ca l-ai cam uitat pornit si se opreste. Este utila aceasta functie.

 19. de ce nu se poate regla contrastul sau luminozitatea browserului de internet? foarte deranjant pentru ochi

 20. tibi ms ptr. raspuns , da nu la raspunsul asta ma asteptam…. eu ma refeream la altceva, ceva de genul ca are un senzor ceva, si daca nu detecteaza miscare ( nu comanda de la utilizator ) tv-ul timp de mai multe minute se inchide singur.
  are ceva de genul asta tv-ul ?

 21. Salut. As dori daca se poate un raspuns. Vrea saimi cumpar un Samsung UE 32ES5500, 81cm, FullHD , si am o intrebare. eu acasa am cablu tv normal pe care din pacate nu am Digi sport , HBO , si as dori sa stiu daca ma pot uita pe acest tv pe internet la aceste programe prin sopcast ???

  1. Salut. Sopcast direct cu TV-ul nu, pentru ca inca nu are in smart posibilitatea de a instala o asemenea jucarie… Dar cu alt device intermediar, da. Sa zicem un stream de pe PC… cu Serviio se putea partaja continut online in reteaua locala prin DLNA.

   1. ai putea face te rog un review pas cu pas cum sa fac de pe un laptop prin wirless ??? sau numa prin cablu hdmi pot face ?? ms

    1. Hm, poate ca merita sa fac pe forumul samsung un astfel de tutorial. Sper sa am timp cat mai curand.

 22. Salut tuturor .Am si eu ca tot romanul un smart tv samsung 32 es 5500, il am de la craciun 2012 pana acum merge brici sa zic asa nu am avut nici o problema [ imagine, sunet ,internet, toate sunt super ok] .Tv este conectat la pc prim hdmi si la internet cu router ,am ales sa-l leg prin cablu.O intrebate am pt TIBI s-au cine stie sa raspunda.Stiu ca tv are SECRET MENIU am intrat si eu acola dar m-am uitat ca mata-n calendar.Intrebarea e daca se mai poate imbunatatii ceva de acola din meniu secret, sa mai activez ceva in plus si cum? Intrarea in meniu secret se face asa; cu tv oprit se apasa pe telecomanda butoanele pe rand , nu toate odata in ordinea asta INFO-MENU-MUTE POWER si tv se aprinde direct acolo, si ca sa iesi apasa POWER .Multimesc anticipat

  1. Salut. Acela este meniul de service si nu merita umblat acolo. Au existat unele ‘smecherii’ cu sau fara repercursiuni. Eu mi-am ars touchpad-urile la un 40d5003, si doar in service cu inlocuire de componente au rezolvat altii ca eu l-am lasat asa.
   Modificarile accidentale sunt de evitat. Poti zapaci culorile si cine stie ce. Eu si la LG-urile ce le-am avut am mai activat cate un player…

 23. salutare…am achizitionat recent un samsung 32es5500……si deja au inceput problemele….zgomotul sursei un fasait f enervant…..iar cu netul nimic nici in ruptul capului nu se conecteaza……l am conectat prin cablu la un router dlink dir-600 si rezultatul : ERROR_EXE_001 ; ERROR_UPDATE_001 ; SI INCA O EROARE DAR NU MAI STIU…..stie cineva ceva de treaba aceasta?????

 24. …soo rateul dat de samsung  cu modelul acesta de tv…..asta se chiama buleala   piese  ieftine  ca sa iasa profitul mare….am avut un 32d500   o bijuterie ,picior din sticla, carcasa metalica  nici un fasait(bazait)…..mi a trebuit smart  poftim

  1. Da, linkul ala ti l-as fi dat si eu. Poate ai citit sa dai backlight-ul mai mare. Eventual Eco Solution pe Off.
   Este ora 4:44 acuma, si nu aud niciun bazait cu Backlight pe 17.
   Fasaitul incepe de la 15-14 in JOS. Poate ca este putin cam luminos seara, DAR ii mai scoti din luminozitate si contrast.
   Apoi daca l-am lasat pe 15, la secventele cu imagini inchise la culoare, apare fasaitul. L-am pus inapoi pe 17 si pare ok.
   40es6100 nu face asa. As fi curios de 40es5500.

 25. Este ora 05.30 dimineata si cu backlight pe 17 18 19 20 si cu Eco solution pe Off acelasi bazait nu se schimba nimic………..90% il folosesc pe PS3 si de fiecare data cand apare un fond negru( adica ffff des) ma bazie pe creier……..concluzia va merge inapoi de unde a venit indiferent de ce vor spune cei de la magazin……dar cu netul ceva sfaturi macar asa de curiozitate sa vad si eu cum merge smartul……………..

 26. Am rezolvat o cu netul pana la urma merge acum s a updatat…..si cu bazaitul cumva am rezolvat o…….chestia cu backlightul dat la mare nu prea are nici un efect in modul de vizualizare standard ,dinamic si natural in schimb cand setezi modul film bazaitul (fasaitul) inceteaza complet nimic indiferent se sursa tv, hdmi, stick de memorie cu filme pe el…etc. Curios daca dai backlightul mai mic in modul film (14) tot nu se aude nimic…..concluzia…….e de undeva din setari avansate , optiuni imagine nu am mai avut rabdare sa le disec pe toate….deci pt toti cei care au probleme cu zgomotul produs de sursa folositi modul film de vizualizare si scapati de probleme si puteti sa setati backlightul cat vreti….f imp…..eco off tot timpul………din nefericire pt mine cand il trec in game mode nu accepta decat modul standard de vizualizare deci pe PS3 nu am rezolvat nimic….toata treba asta e jenanta pt un producator ca samsung nici nu m am gandit sa caut pe net daca sunt pb cu modelul asta de tv (inainte de achizitie)…..invatatura de minte
  Acum daca poate sa ma ajute cineva sa mi spuna daca la modelul 32es6100 sunt probleme similare pt ca vreu sa schimb 32es5500 cu un 32es6100………….din cat am cautat eu nu am gasit nimic dar nu se stie.

 27. salut am si eu o problema cu tv mai exact nu se mai conecteaza la net imi apre un mesaj – error_model_bind ma poti ajuta cu un raspuns ?

 28. salut si eu, aceeasi problema de aseara inca, eroare bind si error_exe_001, asta dupa ce spuneau ca fac mentenanta

 29. Cam aceasta a fost experienta mea cu samsung 32es5500 , l-am returnat……pacat ca au pus piese de proasta calitate ca in rest tv-ul e super k……….o sa mi iau un 32es6100 ,sper sa nu aiba aceiasi sursa de alimentare

 30. Salut, am si eu o problema cu un ue32es5500. E conectat la net printr-un router. Ieri am observat ca mi-au disparut aplicatiile implicite din smarthub (fitness, familiy store, etc), a ramas doar apps-ul. L-am resetat la valorile implicite, au aparut aplicatiile, fara voyo, seenow care au fost puse cind l-am achizitionat. Cind am incercat sa le pornesc, da eroare cum ca nu e conectat la retea, insa din meniu spune ca stare retea ok. Am observat mai sus ca au fost puse in discutie erorile care mi-au aparut si mie. O fi ceva defect?

  1. Salut. Practic doar trebuia sa astepti pana isi revine serverul lor. Vezi detalii pe forum.

 31. Buna Seara,

  Intr-o luna as dori sa achizitionez acest televizor si as vrea sa stiu daca se merita sau nu.Acest tv vreau sa il folosesc ca tv dar si ca monitor dintr-un laptop printr-un cablu hdmi.Si la tv vreau sa ma uit si la meciuri de fotbal si alte sporturi(am inteles ca ar fi o problema la calitatea imagini de acest gen).Si durata de viata a acestui tv cam cat ar fi?apuca 5 ani?

  Multumesc frumos si foarte frumos ceea ce faceti voi aici.

  1. Poate ‘bazaitul’ transformatorului cand backlight-ul este mai mic de 17. Am discutat pe forum acestaspect. Il am, este ok.

   1. am citit aceasta pagine comentariu cu comentariu si 90% din cazuri am observat ca bazaitu persista la orice setare a backlight-ul,pe mne unu ma intereseaza daca se merita acest televizor pentru a fi cumparat pentru ceea ce o sa fac eu cu el.

    Si bazaitul pentru cei care il au si au aceasta problema comparat cu ce se aude?cu sunetul unui tantar sau sunetul unui tren sa spun asa.

    Multumesc frumos de raspus

 32. Salut Am si eu tv acesta si nu ma impresionat asa mult am avut si eu o problema cu el lam dus la garantie si sa rezolvat aveam 4 pete albe pe display si mi lau schimbat care se observau pe fundal alb nu ereau sesizabile dar la imagini in miscare si pe alb erea chiar deranjant acum mai nou am observat ca se inalzeste displayul cam o palma in partea dreapta de la margine stiam ca LEDurile nu se incalzesc in rest e rece displayul si Tibi te intreb ce componenta se afla acolo sa fie de la display si are tot in parte aia in colturi clauding Va salut si sa va bucurati de ele

 33. salutare
  o intrebare. ca sa vizionez printr-o aplicatie HBO, cum pot face pe acest televizor? sau nu se poate
  FILMBOX am vazut ca se poate cu aplicatia SEENOW.
  HBO Go nu gasesc sa instalez…
  ma poti ajuta cu o idee?

 34. Salut,
  Este vreo posibilitate sa fie accesat HDD-ul atunci cand e conectat la tv de pe un PC conectat la retea ?
  Sau pot accesa un HDD legat prin usb la un rooter Belkin de pe un 32es5500 ?

 35. Salutare. Am si achizitionat si eu recent un 2ES5500 si am avut aceeasi problema cu bazaitul dar am urmat sfatul lui goon..si am dat pe modul film..si am crescut luminozitatea..si nu se mai aude nici un bazait.. la mine o mers sper sa va mearga si voua…o zi buna

 36. Salut,
  Doresc sa cumpar un tv si am 2 optiuni pana acum si as dori sa va cer parerea si sfatul vostru care ar fi ok si sa nu imi para rau ca dau bani pe el.Cele 2 sunt :
  1-Samsung UE-32ES5500
  2-Samsung UE-32EH5450

  Va multumesc si astept parerile voastre.

 37. @Liviu
  Recomand sa-ti cumperi un 32ES5500, diferenta de pret de 100 de lei merita toti banii.

 38. Hristos A Inviat,

  Am achizitionat tv samsung 32eh5450 deoarece am prins o oferta la doar 1450 fata de 17-18,

  as avea si eu cateva intrebari poate stie cineva rezolvare/raspunsuri.
  1-am mouse si tastatura trust si bag ”stick” in tv si nu imi vede tastatura si mouse,ce as pueta sa ii fac?
  2-vreau sa inregistrez un program si sa ma uit la altu?se poate?si daca da ce setare trb sa fac?
  3-ce trb sa cumpar ca sa bag cartela de la rds ca sa vad hbo si digifilm.(am inteles ca e vb de un slot ci gen adaptor)

  si daca folosesc sensor eco afecteaza cu ceva?

  Mentionez ca updateu e la zi.

  Multumesc

 39. Salut !
  Am un 32es5500 care are urmatoarea problema: cateodata imaginea ”ingheata” cate 2-3 secunde iar sonorul ”merge”,aceasta problema apare si cand pornesc tv-ul dar si dupa ore de functionare !
  Cand vizionez filme de pe stik nu apare aceasta problema ci doar cand vizionez programe (antena focussat).
  Oare se poate remedia sau trebuie sa-l duc inapoi la Altex sa il inlocuiasca !

 40. salut! am si eu un es5500, iar pe facebook, dupa ce scriu mesaje, nu reusesc sa le trimit. am incercat in fel si chip, cu tastatura, mouse etc si nimic. Vreun sfat?

 41. Uneori cand schimb canal dupa canal, TV-ul se blocheaza in imagine neagra si nu mai primeste nici o comanda, decat doar daca il repornesc(cam o data pe zi- si nu mai uit mai mult de 2 ore pe zi). Stie cineva de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *