Samsung 32ES5500 (UE32ES5500W) Review

Asteptarea a luat sfarsit. Noile modele de televizoare Samsung, lansate in 2012, apartinand seriilor E, EH, ES, au intrat in stocurile furnizorilor de pe piata Romaneasca. Noi, cumparatorii avem numai de castigat: modelele “vechi” (D5000, D5500, D5800) vor face obiectul lichidarilor de stocuri (preturi mici) iar modelele noi vin cu imbunatatiri. Trebuie doar sa stim ce sa alegem…
(Precizare de inceput: va recomand sa cititi si actualizarile din final. Ele contin informatii si completari ulterioare editarii acestui articol.)

Samsug 37ES5500 Review

De ce 32ES5500?

Avand noile modele sortate in ordine crescatoare a pretului, am incercat sa gasesc cel mai convenabil TV (cel putin pentru mine).

 • 32E420 si 32EH4000 “pica” din start – NU sunt Full HD, conectica slaba (fara retea, player MKV) iar pretul lor indica mai degraba spre serii mai vechi dar dotate, pentru o suma minima in plus, cumperi un 32D5000 mult mai recomandabil.
 • Initial, cand am vazut modelul 32EH5000 (vezi oferta) crezusem ca este inlocuitorul modelului (de succes) 32D5000 (vezi review), insa nu este asa – 32EH5000 nu are conexiune la retea (port RJ-45 sau Wireless Ready), prin urmare nu poate rula filme din retea si (evident) lipsa oricarei aplicatii on-line (Web Browser, Smart Hub, Social TV, Youtube etc.) la care cumparatorul spera de la un model nou. Pe langa aceasta, am fost dezamagit de design, avand un spate voluminos, chiar daca este LED (se stie ca LED-urile sunt slim). Ca sa vedeti la ce ma refer, va prezint (de la stanga la dreapta, in ordine) 32EH5000 comparativ cu 32D5000 si 32ES5500:
  Samsug 32EH5000 ReviewSamsug 32D5500 ReviewSamsug 32ES5500 Review

  … probabil pentru unii nu conteaza, dar pentru mine DA (chiar daca platesc in plus). De unde diferenta aceasta? Sa fie mai multa carcasa goala? mai multa electronica? mai putine integrate?… sau vorba unui amic de-al meu, o fi si ceva panel mai slab? Pana si 32D5000 este mai slim decat 32EH5000. Daca vrei sa pui TV-ul pe un suport de perete (sau nu) este mult mai elegant sa fie slim.

 • Pe de alta parte, Samsung a inclus facilitati avansate (Web Browser, Smart Hub, Connect Share) in modelul imediat urmator, 32EH5300 (vezi oferta) dar ca design – aceeasi problema de “gabarit”.

Scurta mea triere a luat sfarsit cand am ajuns la 32ES5500 (VEZI PRET) care este obiectul acestui articol.

Specificatii:

Chiar daca sunt precizate de absolut fiecare magazin online si in general sunt cunoscute de oricine cauta un TV, am sa fac totusi o scurta prezentare a caracteristicilor importante. Pentru unele am sa dau o explicatie si poate mai corectez unele inadvertente intre site-uri.

 • Cele absolut “normale”: Full HD (1920 x 1080 pixeli), LED, Decodare Dolby Digital. Conectica: 2 X USB 2.0 (unul de 5V si 1A pentru a avea suficient curent sa alimentati un HDD portabil, si unul de 5V 0.5A deci cu amperaj mai mic), 1 X Intrare video composite, 1 X SCART, 3 X HDMI, 1 X Iesire audio digitala (optica), 1 X Slot CI (Common Interface), mufa casti (minijack 3,5 mm)
 • Cele caracteristice Samsung: Decodare sunet DTS (foarte important in rularea fisierelor MKV), Smart TV, Digital Noise Filter (util pentru cei care receptioneaza doar transmisii analogice – corecteaza/imbunatateste imaginea), Clear Motion Rate: 100Hz (nu ma impresioneaza), Web Video Enhancer (probabil ceva pentru web browser), Wide Color Enhancer (Plus) pentru culori “vibrante”… zice publicitatea.
 • Tuner DVB-C si DVB-T pentru receptia transmisiilor digitale. DVB vine de la Digital Video Broadcast iar notatia “C” este de la “cable”, “T” de la “terrestrial” (receptie prin antena de camera – sunt de cumparat antene DVB-T pentru cei care nu au cablu dar poate in zona se transmite semnal digital).
  O sa vedeti mai jos ca eu cu ajutorul DVB-C, fiind abonat RDS, receptionez toate canalele digitale transmise.
 • Conexiune retea (internet): port RJ-45 (conexiune prin cablu) si Wireless Ready (adaptor wireless cumparat separat). Reteaua este “cheia” aplicatiilor online: Web browser, Youtube (o sa vedeti ca TV-ul are suport pentru Flash), Skype, Facebook si alte retele sociale, aplicatii Samsung. Acestea se bazeaza pe conexiunea la internet.
 • Media player incorporat: ruleaza filme, muzica, poze atat de pe stick sau HDD extern (VEZI UNUL) (format 2,5″ sau 3,5″), cat si din retea (prin suport DLNA)
 • Personal Video Recorder: inregistrarea emisiunilor (de pe canale digitale) pe dispozitiv USB (HDD, stick). Inregistrare de calitate dar ocupa mult spatiu. Foarte recomandabil folosirea unui HDD, nu stick.
 • Time Shift Ready: vizualizarea emisiunilor cu o anumita intarziere. TV-ul inregistreaza, voi va uitati la emisiune cand aveti timp.
 • Smart Phone Remote: control cu ajutorul unui telefon. Exista pe Android Market aplicatie ce se poate instala pe telefon.
 • Review Pret Forum PareriPutere consumata: doar 39 W. Din punctul meu de vedere, un consum extrem de rezonabil.

Despachetare. Prezentare generala – Design

Cateva aspecte mai importante:
(desigur, puteti da click pe oricare imagine pentru a o vedea “full-size”)

 • Telecomanda: model nou, mai ingusta, nu este iluminata (ca si la D6500), buton in centru (colorat “viu”) pentru accesul SMART HUB si buton direct HDMI. Ce nu-mi place mie este ca partea de jos este rotunda, practic semicerc.
 • Acest TV nu are butoane sau touchpad-uri… are Joystick situat in spatele ramei, in dreapta. Un helper apare pe ecran in momentul in care-l folositi.
 • Conectica: in cele doua imagini puteti vedea cum sunt amplasate mufele. Imi place ca de data aceasta avem mufe HDMI cu iesire laterala (in cazul montarii pe suport de perete) dar si mufe cu iesire tot spre spate, folositoare daca lasati TV-ul pe suportul sau, astfel cablurile nu se vad urat cum ies prin lateral.
 • Ca elemente de “efect”:
 • Suportul propriu sau suspendarea pe un suport de perete:
 • In manualul de utilizare, specificatia pentru standardul VESA al suportului este: VESA 200 X 200, Standard Screw (suruburi) M8 (4 buc.). Suntem avertizati sa nu folosim suruburi mai lungi decat trebuie pentru a nu defecta TV-ul. Probabil, prin insurubarea unor suruburi prea lungi atingem componente interne. Nu prea mi se pare normal sa nu ai grija, ca producator, sa faci sistemul in asa fel incat capul surubului sa nu atinga componente sau ecranul. Eu va zic doar ce scrie in manual.

 • Alte imagini in caz ca va intereseaza:

Prima pornire si setare

Chiar daca pentru majoritatea utilizatorilor prima setare este lesne de inteles si de parcurs (sunt cativa pasi), au fost multe intrebari pe articolul despre Samsung 32D5000 ale caror raspunsuri se afla chiar in optiunile alese la pornire. Nu am sa explic chiar si pasul de selectare limba meniu, doar cele pe care le consider importante si anume:

 • In primul rand NU faceti greseala de a selecta modul “Store Demo” (“Demo magazin”). Aceasta determina TV-ul sa afiseze pe ecran (la nesfarsit) specificatiile cu care se “lauda” TV-ul. Setarea corecta este “Home use” (“Uz casnic”). Daca gresiti aceasta setare singura (probabil) solutie este optiunea Sistem-Configurare pentru a relua procesul initial. La accesul acestei optiuni vi se cere si codul PIN, care este 0-0-0-0.
 • Apoi, daca aveti un router, conectati cablul de retea inainte de pornire pentru ca TV-ul sa faca si pasul in care configureaza reteaua. Desigur, aceasta setare se poate face si dupa. Daca se detecteaza conexiune la net, TV-ul verifica daca exista versiune mai noua de software.
 • Urmatoarea setare se refera la tara, ca standard de televiziune, in concordanta cu care se vor cauta canalele pe o latime de banda. Eu am selectat “Others” (“Altele”).
 • La cautare canale selectati “Digital & Analogic” pe cablu. Daca sunteti abonat RDS, o sa gasiti multe canale digitale si cateva HD. Chiar si canalele non-HD, dar transmise pe digital se vad cu mult mai bine decat in varianta analogica.
 • Pasul urmator presupune selectarea modului de cautare. Aveti 3 variante: Complet, Retea si Rapid. Selectati “Full” (“Complet”).
 • La mine, fiind abonat RDS, TV-ul a gasit: 123 de canale digitale, 8 posturi de radio, 2 canale de date (care nu stiu daca sunt utile) si 74 de canale analogice.
 • Tot ce am scris in aceasta sectiune, fiecare pas, puteti urmari in tutorialul urmator (chiar daca trebuie sa scuzati calitatea mai slaba a imaginii):

Suport pentru tastatura si mouse

Nu-mi vine sa cred dar Samsung a renuntat la a pretinde sa cumperi mini-tastatura lor scumpa si inutila (ACEASTA), si au implementat un suport de tastatura si mouse incredibil! 32ES5500 suporta mouse-ul chiar si in meniul propriu! Click stanga oriunde pe ecran si apare imaginea de mai jos. Click dreapta si apare meniul Tools, contextual. O sa vedeti ca exista in meniu (Sistem->Manager dispoz.) setari pentru tastatura si mouse (vezi video mai jos).

Samsung ES5500 Pret Review

 • Review Pret Forum PareriSuporta KIT wireless, adica tastatura si mouse cu receptor USB comun.
  Eu folosesc un KIT Genius SlimStar 8000.
 • Review Pret Forum PareriMouse – se pot seta: dimensiunea cursorului, interschimbare buton stang cu cel drept (pentru stangaci), viteza de raspuns al cursorului.
 • Review Pret Forum PareriMouse-ul functioneaza si in Smart HUB, Web browser (demonstratie mai jos).
 • Review Pret Forum PareriTastatura – se pot seta: Limba tastatura, Tip tastatura (US International, US, UK, Canada), Comutare limba intrare (Shift+Alt de Windows)
 • Review Pret Forum PareriTastatura functioneaza, evident, si in meniul TV-ului, in Web browser si jocurile instalate.
 • Review Pret Forum PareriFunctioneaza inclusiv scroll-ul de la mouse!
 • Review Pret Forum PareriFoarte posibil sa suporte orice tastatura si/sau mouse pe USB.
 • Daca vreti, puteti urmari un video demonstrativ:

Media player

 • Review Pret Forum PareriIn sfarsit cei de la Samsung au acordat atentie subtitrarilor. 32ES5500 incarca si afiseaza subtitrarea incorporata in fisiere MKV, direct, fara a mai fi necesara extragerea lor. Mai mult decat atat, daca in fisierul MKV exista mai multe subtitrari (in diferite limbi) TV-ul ne permite sa selectam oricare dintre ele.
  Samsung ES5500 Pret Review

  Deci TV-ul extrage subtitrarea selectata (track-ul SRT) ad-hoc, in timp real la redare exact ca si playerele dedicate (Egreat R6S de exemplu).
  Pentru fisiere AVI (DivX, Xvid) si alte formate suportate, ramane valabila regula cu fisierul extern SRT (plasat langa fisierul de film si avand exact acelasi nume si extensia SRT)
  Vezi aici cum se extrag subtitrarile din fisiere MKV

 • Review Pret Forum PareriTotusi au uitat de setarea pentru marimea fontului. Daca pentru modelele anterioare (seriile D5000, D5500, D5800) exista o setare (cu 3 valori: small, medium, large) accesibila in momentul in care TV-ul incarca o subtitrare externa (doar sub forma de fisier extern, avand exact acelasi nume cu fisierul de film), 32ES5500 nu mai are aceasta setare.
  Nu mai are nici setarea de regiune (chiar daca afiseaza diacriticele) si nici setare de sincronizare in caz ca subtitrarea este decalata fata de imagine.
  Tot referitor la marimea fontului, am observat ca este mai mare la unele filme. Deci marimea textului pare ca este cea folosita de cel care a creat subtitrarea si a inclus fisierul in MKV.
  Ar mai fi necesara o optiune pentru a seta pozitia pe verticala – locul unde este afisata subtitrarea. Playerele dedicate au aceasta posibilitate.
  Este posibil ca Samsung sa faca un update pentru toate aceste lipsuri, acuma ca tot au dat importanta extragerii subtitrarii.
 • Review Pret Forum PareriNu ruleaza filme cu track audio FLAC. Mesaj eroare: “Format de fisier neacceptat. Codec audio: FLAC”. Insa filmul este redat in continuare, fara sunet.
 • Review Pret Forum PareriIn loc sa includa suportul pentru meniul DVD, 32ES5500 NU mai acceseaza deloc fisiere ISO. Modelele precedente rulau imagini ale DVD-urilor (ISO-uri). Mesajul de eroare este imbucurator totusi: “Fisierul selectat nu este acceptat MOMENTAN“. Deci ramanem cu speranta ca va fi. Eram destul de sigur ca cei de la Samsung au imbunatatit si partea aceasta. Asteptam…
 • Review Pret Forum PareriPlayerul incorporat ruleaza lejer filme Full HD, foarte important este si ca decodeaza sunetul DTS prezent in majoritatea fisierelor MKV, deci nu aveti nevoie de un receiver extern care sa faca treaba aceasta. Cumparati un LG cu player si veti avea parte de filme mute. Cel putin eu nu stiu ca pana in prezent LG-urile si alte marci sa faca downmix la stereo din sunet DTS 5.1. Clar, pentru un LG aveti nevoie de alt player, unul dedicat.
 • Review Pret Forum PareriNu ruleaza filme Bluray ISO.
 • Review Pret Forum PareriO mica problema de acces server DLNA: daca HDD-ul serverului este in “sleep” (hibernare), EU32ES5500W nu asteapta suficient de mult timp ca HDD-ul sa inceapa sa transfere date si apare eroare. Mai rau este ca TV-ul considera serverul DLNA ca nefunctional (eroare de comunicare) si il scoate complet din lista de surse (tasta Source de pe telecomanda). Singura solutie este repornirea TV-ului. In acest timp HDD-ul de pe server este, evident, complet “treaz” si puteti accesa filmele.
  O alta solutie in acest caz este sa anulam rularea filmului inainte ca TV-ul sa dea eroare si reincercam imediat dupa ce hardul s-a “trezit”. Dar asta presupune sa stiti ca HDD-ul este in sleep… cam ciudat.
 • Review Pret Forum PareriPlayerul suporta playlist, dar NUMAI din acelasi director (folder)
 • TV-ul are iesire audio digitala optica. Daca optati pentru un sistem audio 5.1 (Home Cinema) sa aveti in vedere (obligatoriu) decodarea DTS. Costul unui sistem audio ce decodeaza si DTS este putin mai ridicat insa decat un sistem ce decodeaza doar Dolby Digital, mai bine lasati TV-ul sa faca downmix la stereo. Alegeti un Sistem Samsung care are si Anynet + (HDMI-CEC) (utilizarea comenzii de TV in comun)

(Urmeaza: Prezentare meniu Tools, Setare retea si rulare filme de pe server, Samsung AllShare)

Aplicatii online

 • Web browser:
  Nu, nu este ca si la Samsung D6500 (cum aveam o banuiala), este MULT PESTE. SUPERIOR. INDUBITABIL. Primul web browser (NON-PC) pe care-l consider util. Depaseste, pardon, “lasa in praf” orice browser am vazut la playerele Egreat, inclusiv cele de pe android.

  • Review Pret Forum PareriUtilizare comoda, cu tastatura si mouse.
  • Review Pret Forum PareriSuport pentru Flash Player. Youtube.com functioneaza ireprosabil. Inclusiv previzualizarea pe bara de progres. Clipurile Full HD se vad perfect. Va puteti loga, avea playlist.
  • Review Pret Forum PareriAm putut accesa interfata web catre serverul meu, ceea ce pana acum nu am reusit de pe tableta Prestigio sau player-ul Egreat.
  • Review Pret Forum PareriIncarca bine chiar si pagini pline de clipuri Flash, de ex. antena3.ro.
  • Review Pret Forum PareriIncarca bine si vplay.ro
  • Review Pret Forum PareriSetari destul de avansate ale browserului.
  • Review Pret Forum PareriPagini multiple (Tab-uri).

  Un video demonstrativ:

(Urmeaza: Alte aplicatii din Smart HUB (Samsung Apps, Social TV [faceboook, twitter], Skype etc.))

Samsung 32ES5500 Pret Review
Televizor LED Samsung, 80 cm, Full HD 32ES5500

Alte informatii

 • Review Pret Forum PareriNu pot dezactiva sunetul de taste. La orice comanda, TV-ul scoate un sunet de care m-as lipsi. Se poate. Optiunea este in Sistem->General->Feedback sunet.
 • Review Pret Forum PareriMulta animatie. Meniul are iconite animate si ferestrele se deschid cu efecte de fade.
 • Review Pret Forum PareriAre DVB-S? Nu.
 • Review Pret Forum PareriCanale RDS – Prinde tot ce se poate receptiona.
 • Review Pret Forum PareriAre Motion Plus ca si D6500? Nu. Are doar LED Motion Plus care nu este acelasi lucru.
 • Cum scap de banerele afisate pe ecranul TV-ului (reclama la specificatii)? Vezi sectiunea “Prima pornire si setare
 • Review Pret Forum PareriCand il pornesc/opresc se aude un “fasait” (la schimbare canale inca nu am sesizat). Nu este nicio problema, aceste “fenomene” fiind discutate/rediscutate pe articoul despre 32D5000. TV-ul are transformator :) care este “sarcina” mai mare sau mai mica. Daca nu va deranjeaza, nu bagati in seama toate zgomotele marunte ce le scoate TV-ul. Mai ales pe intuneric si la volum mic mai multi utilizatori au sesizat diverse zgomote. Sunt “normale”, la toti se intampla. O alta discutie am avut-o referitoare la “lumini” ce se vad prin carcasa TV-ul. Panelul TV-ului este iluminat din spate prin tehnologia LED iar acele “lampi” au nevoie de aerisire. Sa nu va treaca prin cap sa acoperiti aerisirea. Eventualele “pocnituri” ale carcasei care se incalzeste in timpul functionarii si raceste cand opriti TV-ul, trebuie luate in seama si intrebat baietii de la service ce este de facut. Speram ca metalul din carcasa lui 32ES5500 este gandita pentru aceste dilatari/contractari.
 • Review Pret Forum PareriMicul carnetel pe care scrie “Warranty Card” este garantia internationala care obliga orice service autorizat sa va repare gratuit TV-ul, in perioada de garantia si in limita conditiilor specificate.
 • Am mentionat si mai sus, repet, codul PIN implicit de fabrica este: 0-0-0-0
 • Review Pret Forum PareriAm incercat cateva adaptoare wireless, dar TV-ul nu recunoaste nici unul dintre ele:
  • D-Link DWA-140 revizia B1G
  • D-Link DWA-140 revizia B2G
  • Adaptor wireless compatibil cu playerele Egreat.
   Deci foarte probabil trebuie un adaptor tot Samsung, mai exact unul de asta
 • Daca conectati un PC (Desktop/Laptop) la TV, prin portul HDMI, folositi portul HDMI care este marcat cu DVI si este necesara schimbarea denumiri sursei in DVI PC.
 • Review Pret Forum PareriSe pot sterge canale din lista? DA. Se poate face o selectie multipla de canale si simpla apasare a butonului verde sau alegerea optiunii “Delete” din meniul Tools va scapa de posturile nedorite.
  Samsung 37ES5500 Review
 • Review Pret Forum PareriSe pot bloca canale? DA. In acelasi meniu Tools exista optiunea “Lock” care blocheaza pe baza de PIN posturile selectate. Mai nasol este ca nu am reusit sa vad acele posturi direct, la accesarea lor, tot pe baza de PIN. Practic pentru a le vizualiza trebuie sa le deblocati. Optiunea este utila pentru a bloca anumite canale de ochii copiilor.

Alte subiecte de abordat

Din dorinta de a publica cat de repede acest review, am sa las unele subiecte pe perioada urmatoare si in functie de solicitari. Momentan consider ca am testat suficient de mult sa va faceti o parere destul de clara asupra acestui televizor. Subiectele amanate se refera la:

 • PVR – Personal Video Recorder – Cum putem inregistra emisiunile TV – Click aici
 • PIP – Picture in Picture. Este foarte posibil sa fie similar modelului D5000. Nici acest TV nu are 2 tunere sa poate afisa simultan doua posturi TV.
 • Smart Phone Remote. Control de pe telefon cu android.
 • Digital Noise Filter pentru canale analogice. Imbunatatirea imaginii canalelor receptionate analogic.
 • Test difuzoare.
 • Daca am uitat ceva subiect sunt convins ca-mi aduceti voi aminte.

In final, o precizare

Acest review se aplica, evident pentru toata gama de Samsung ES5500, pentru ca diagonala nu conteaza, televizorul in sine este acelasi. Daca va place acest TV, nu ramane decat sa verificati oferta (pretul) pentru varianta care va convine:

PRET 32ES5500PRET 40ES5500PRET 46ES5500

Actualizari articol

 • 16 aprilie 2012 – Publicare review. Pe masura ce apar informatii noi, corecturi, comentarii, solicitari… le postez aici.
 • 16 aprilie 2012 – Browser: Daca o pagina web contine mai multe clipuri youtube, nu le rulati simultan. Primul clip se opreste iar al 2-lea merge fara sonor. Solutia este Refresh la pagina si rulati cate unul pe rand. Eu am facut intamplator si acest test. In mod normal nu aveti nevoie sa vizualizati mai multe clipuri simultan.
 • 7 mai 2012 – Backlight bleeding / clouding: Referitor la petele (albe) ce apar pe ecran datorita imperfectiunii iluminarii ecranului (in special pe culoarea neagra), am facut poze si un video care sa demonstreze in ce masura exemplarul meu de 32ES5500 are sau nu acest “defect”. Eu consider ca TV-ul meu este unul reusit, in cazul meu unghiul din care este privit ecranul da anumite “efecte” – neglijabile as zice.
  Urmatoarele 2 poze sunt exemple de backlight bleeding / clouding luate de pe net ca sa vedeti un exemplu real:
  Samsung 40ES5500 Pret ReviewSamsung 40ES5500 Pret Review

  … iar acestea sunt poze cu TV-ul meu. Observati ca am luat din unghiuri diferite. (click pentru a mari oricare poza)

  … si ca sa fie si mai clar, urmariti filmarea:
 • 2 iunie 2012 – Revin cu cateva observatii:
  • Review Pret Forum PareriSunet taste: Geo mi-a atras atentia ca dezactivarea sunetului (enervant) emis de TV la fiecare comanda din telecomanda, nu se face din ceva optiune din meniul “Sunet” ci din “Sistem->General->Feedback sunet”.
  • Review Pret Forum PareriLimba audio implicita: multi utilizatori s-au plans de TV-urile Samsung ca nu salveaza limba audio preferata pentru canalele digitale (unde se poate selecta limba audio). De exemplu canalul pentru copii Boomerang. Chiar daca setai limba audio pe “Romana” la schimbarea canalului nu se pastra setarea. De ficare data trebuia refacuta setarea. Acuma exista posibilitatea setarii primelor 2 limbi audio preferate. In meniul Sistem -> Limba -> Limba preferata (principala si secundara). Evident, selectati limba Romana ca cea principala.
  • Review Pret Forum PareriExport/Import lista canale: Programul ce l-am folosit pana acuma si pentru seria D de la Samsung functioneaza si pentru seria EH, ES, dar atentie – doar pentru canalele digitale. Am exportat lista de canale, am schimba ordinea canalelor si am importat cu succes modificarile.
  • Review Pret Forum PareriSenzor ECO: Chiar daca pentru 32D5000 aveam aceasta facilitate, la activare parca nu functiona cum as fi vrut. La 32ES5500 chiar imi convine cum reactioneaza la schimbarea luminii ambientale din camera. Luminozitatea se regleaza treptat chiar si daca aprind/sting lumina.

Abonează-te pentru următoarele review-uri.
Completeaza adresa de e-mail:


Articole recomandate:

Samsung 32EH5300
TV Samsung 32EH5300 (46EH5300) Review Pret
Fratele mai "gras" a lui 32ES5500
53 comentarii
Samsung PVR Personal Video Recorder Ready Inregistrare Canal TV
Samsung Personal Video Recorder - Utilizare
Cum inregistram emisiunile TV cu un televizor Samsung
44 comentarii
Samsung T23A550 T24A550 T27A550
Monitor / TV Samsung T23A550 Review
Alegerea mea pentru un Monitor / TV Samsung. Vezi de ce.
32 comentarii
Samsung 32D6500 37D6500 40D6500 Review
Samsung 32D6500 Review Complet
Articole referitoare la acest TV.
30 comentarii


681 thoughts on “Samsung 32ES5500 (UE32ES5500W) Review”

 1. Salut

  Am cumparat acest tv citind review-ul tau si sunt foarte multumit de achizitia facuta. Mersi mult pentru ajutor.
  P.S. ai merita ceva comisioane pt. toate recenziile facute foarte bine.

  1. Subscriu, review-ul tau m-a facut sa optez pt 40ES5500 si dupa 2 zile de butonat sunt foarte multumit. Sper sa ramana aceasta impresie :).

 2. Buna. Am un LED 32ES5500 si nu pot sa ma conectez la internet prin cablu. Am net de la RDS cu router HG8242-B si cand fac setarile de retea imi apare: “Setare autom. adresa IP nereusita” Imi da adresa IP 196.254.x.x, masca subretea 255.255.0.0, gateway 0.0.0.0, server DNS 0.0.0.0. Oare ce ar trebui sa fac? Multumesc.

   1. Hmm, pai are 4 porturi LAN, ma gandeam ca ar trebui sa funcioneze….ma rog, oricum nu sunt cam pe dinafara cu retelistica :)

 3. vreau sa cumpar televizorul acesta dar nu stiu ce sa fac . am un modem de la romtelecom un modem huawei smartax mt882 si vreau sa stiu daca pot conecta prin cablu la televizor . si mai am si un router care este bagat prin acel modem daca duc de la router un cablu la tv se conecteaza ? si daca imi mai puteti spune pot viziona filme full hd pe smart tv ? adica sa le gasesc in meniul smart si sa le vizionez . Va rog astept si eu un raspuns

 4. va rog daca puteti sa imi dati un raspuns cat mai repede deoarece as vrea sa il cumpar si nu stiu ce sa fac ast black friday poate il prind la o reducere

  ionut 32es5500:

  vreau sa cumpar televizorul acesta dar nu stiu ce sa fac . am un modem de la romtelecom un modem huawei smartax mt882 si vreau sa stiu daca pot conecta prin cablu la televizor . si mai am si un router care este bagat prin acel modem daca duc de la router un cablu la tv se conecteaza ? si daca imi mai puteti spune pot viziona filme full hd pe smart tv ? adica sa le gasesc in meniul smart si sa le vizionez . Va rog astept si eu un raspuns

 5. felicitari ptr review, am si eu o intrebare…care sunt limitele acestui tv pe net? am citit de facebook, skype si youtube dar nu am gasit nimic de messenger sau mail de ex. vreau sa merg maine sa il cumpar, face tot ce face si un calculator…ca pentru asta il cumpar

 6. AM CUMPARAT SI EU UN SAMSUNG 32ES5500 LED DAR NU IMI MERGE ORICE FISIER MKV, NUMAI CATE VA DE EXEMPLU MA LUAT TRANSFORMERS CELE 3 PARTI MKV NUMAI 1 IMI MERGE DE CE?

 7. sal. un remote pt tv in loc de mouse este? ca samygo nu merge ca mouse, adica trebuie sa apesi intruna ca sa mearga doi cm.

 8. Salut. Revin cu intrebarea. Si eu ma gandesc la un Home Cinema, doar se apropie Black friday, tv-ul il am deja – seria ES5500, doar ca nu inteleg, dupa cum spuneam si anterior, de ce este necesar ca si sistemul sa dispuna de DTS 2.0? Mai ales ca diferenta de pret este destul de semnificativa. Mersi frumos pentru raspuns. Bafta


  Mihai:

  Salut. Tibi eu am alta intrebare: daca sistemul oricum reda dolby 5.1, spre diferenta de TV, de ce ai mai avea nevoie ca sistemul sa faca acel downmix la 2.0? Cred ca oricine isi ia un sistem pentru experienta 5.1 si nu e deloc nevoie de un downmix la 2.0. Daca ma insel, accept corectii cu placere, insotite de explicatie . Bafta

  1. Treaba-i simpla. TV-ul da prin iesirea optica semnalul “Raw”. Daca sistemul nu stie DTS, “noapte”… film mut. TV-ul decodeaza DTS la nivel de player, intern. Sunetul il face passthrough prin optic.

 9. Salut,
  Te felicit pt review. Intentionez sa cumpar acest televizor dar am o mare curiozitate. Este posibil sa vizionez canale tv online cu browser-ul incorporat (bineinteles in flash) ? De exemplu antena3.ro este posibil sa vad live? Am aceasta curiozitate pentru ca locuiesc in afara tarii si as dorii sa pot vedea canale tv fara a mai fi nevoit sa stau in fata calc sau sa fac cine stie ce conexiuni.
  Mersi

  1. nu se poate…posturile tv online merg numai in internet explorer si nu merge sa-l instalezi pe tv

 10. Salut,

  Am cateva nemultumiri legate de player-ul video integrat in UE40ES500. Mi-am achizitionat azi acest model pentru sufragerie, in dormitor am 32D5500.

  Am incercat sa rulez cateva filme, mkv-uri, dar surpriza. Pe 32D5500 ruleaza perfect, iar pe ES5500 nu pornesc. Nu recunoaste formatul. Mi se pare straniu. In ambele cazuri conectivitatea a fost facuta prin Serviio.

  De ce sunt diferente intre playere, m-as fi asteptat ca cel instalat pe ES5500 sa fie mult mai bun?

  Exista un alt player care il pot instala pe tv? S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema?

  Astept cu interes raspunsurile voastre.

  Multumesc.

 11. Salut,
  Am un SmartTV, 40ES5500 si doua “suparari”. Daca ati intalnit/rezolvat aceste probleme, please help me.

  1. Pe skype doar webcam-urile samsung sunt compatibile? Exista si alta posibilitate sa conectezi alte tipuri de webcam?

  2. Imagine neclara la viteza mare.
  Spre exemplu: la un meci de fotbal, daca degajeaza portarul, imaginea este neclara, pana se opreste mingea.
  Exista vreo setare/update de firmware?

  Multzam,
  Cristi.

 12. Am o problema deosebita… cu acest model:
  De 2-3 zile observ ca se stinge si se reaprinde singur fara sai fac eu nimik.
  A doua problema este ca se blocheaza si nu pot sa mai fac nimk ( nici sa dau sunetul mai tare sau mai incet, nici sa skimb programul, nu merge nimk INGHEATZA coplet la partea de meniu ) nu merge nici sa il inchid) programul care era gen ProTV ruleaza adkia nu se blokeaza si imaginea doar meniul in sine )

  Acum tiby te intreb eu pe tine oare de la ce sa fie toate treburile astea :
  1. de la update?
  2. foloses any-net ptr un Bd player SAMSUNG, sa fie oare de la el ?
  3.sa sterg toate updatele facute pin acum ?

  Multumesc anticipat, astept un raspuns si din partea celor care intimpina aceste probleme.

 13. Buna,

  Am un es5500, dar la mine sotware update nu este disponibil. Incerc actualizare firmware prin usb, dar la sectiunea sotware update nu ma lasa sa inrtu. Si nicsi la schimbare limba meniu. Multumesc pt. ajutor!

 14. Salut.

  Bune sfaturi. Doar ca am si eu cateva intrebari;
  -Cum pot rula filme din retea? In casa am un router wireless la care am conectat prin wifi un laptop cu win 7, iar prin cablu am conectat un desktop cu xp. Cand am pornit pe calc. desktop “Vuze”, televizorul vede in meniul “source” –rete–“vuze on …”, iar laptopul cu win7 il vede in “source”-retea—“windows media player on…”. Daca nu am pornit Vuzeul, televizorul nu vede nimic la retea.
  E posibil sa vad precum la un calculator folderele sher-uite de la alt calc. din retea?
  -Cum scap de mesajul “SAMSUNG SMART TV” de la pornire.
  -Alte aplicatii in afara de cele de la Samsung apps se pot instala? Una din chestiile care nu imi place e ca la aplicatiile de radio iti gaseste doar PROFM si alte radiouri neinsemnate.

  Observatie: se poate da la subtitrare trei marimi si poti selecta si regiunea.

 15. Salut si felicitari pt review! Am o intrebare: am vazut ca si tu esti abonat RCS RDS, asa sunt si eu. Eu am acel reciever de la ei cu telecomanda separata si as vrea sa folosesc digital cardul… RDSul are asa ceva? Multumesc anticipat!

 16. 32ES5500 cumparat ieri, cand dau pe senzor Eco sau micsorez backlight, incepe sa fasaie o bobina pe langa alimentare. Extrem de suparator, mai ales cand lucrezi cu el in browser si e liniste in casa. A mai patit cineva asa ceva? Din magazin mi-au spus ca “toate fac asa, dati backlight la maxim”. Adica sa-mi distrug ochii?

  1. am mai testat inca 3 in doua magazine diferite, cand reduci backlight sub 10 zgomotul se aude destul de suparator. E clar ca toate fac asa. Pentru cei cu nervii slabi sau daca-l folositi ca monitor intr-o camera unde ceilalti dorm, aveti grija! Fiind de frecventa inalta, fasaitul se aude chiar si cand sonorul la tv e dat la volum mic, nu neaparat pe mute.

 17. Salutare!Avand in vedere ca faceti astefel de teste v-as ruga sa imi spuneti daca as putea folosi tastatura si mouse pt modelul smart tv model 32EH5450 si eventual ce modele. Va multumesc anticipat!

 18. salut
  o intrebare
  ce parere ai despre 32ES5700
  e la fel de bun? cica ar fi produs pentru Europa de Vest

  1. Da, se pare ca-i pe acolo pe la nemti… are tuner S2 in plus. Nu cred ca-i rau, doar ca totusi as opta pentru un model mai raspandit la noi… desi un S2 nu strica.

 19. pai dami un sfat….32es5700 il pot cumpara cu 1850 lei si 32es5500 cu 1750 lei
  ce sa aleg? diferenta la bani nu e mare

 20. salt din nou. imi cer scuze ca tot te stresez, m-am gandit la 37ES5500 dar toti distribuitorii imi ofera 37ES5700…cica nu mai sunt pe stoc la furnizor, plus de asta modelul de 37 nu lam vazut in magazine.Nu se comercializeaza de 37 oare?

  1. Salut. Diagonala de 37″ este o exceptie… ceva model facut tot acolo pentru vestici… probabil de aceea nu este ES5500, doar 37ES5700. Nu stiu ce sa zic. La un moment dat am cautat si eu ce-i cu asta de 37″… am gasit informatii putine.

 21. salutare, am un sistem 5.1 si vreau sa stiu cum il pot conecta la tves5500 in afara de mufa ptr casti, precizez ca la sistem nu am intrare digital audio

  1. Nu ai cum sa-l conectezi. Exact asta e si cazul meu si acum ma uit dupa un receiver DTS (in jur de 10 milioane unul, scump). Daca TV-ul ar fi avut 3 jackuri in spate, pentru cele 5.1 canale audio, s-ar fi putut. Din pacate poti scoate doar stereo :( Nu am vazut insa TV cu iesiri de 5.1. O varianta complicata ar fi sa-l legi la un PC cu iesire 5.1 si sa rulezi filmele de pe PC. Dar putine posturi TV transmit Dolby Digital.

 22. Salut. Mi-am cumparat un 22 inch es5000 dupa ce am vorbit cu cei de la reprezentanta asigurandu-ma ca media playerul are aceleasi calitati ca la orice alt produs din seria es.
  Problema este in felul urmator : pe mine ma intereseaza doar filmele de pe un hd extern. Am facut un mic test de pe un stick cu un mkv cu dts etc, a mers ireprosabil, INSA in momentul in care am introdus vechiul meu hd extern WD de 750 gb, acesta nu a mai putut fi citit : el aparea pe ecran dar la comanda browse statea vreo 3 minute dupa care reseta televizorul. Tin sa mentionez ca hd ul are alimentare externa si ca posibila problema, am pe el foarte foarte multe fisiere : wavuri micute, midi uri, poze etc As vrea sa mi zici daca i adevarat sau nu ca exista probleme serioase la samsung in legatura cu aceasta compatibilitate hd extern si tv. Zi buna

  1. Salut. Dupa ce conectezi HDD-ul lasa-l mai mult timp sa indexeze. Cand un hdd este atasat tv-ului el incearca sa scaneze dupa continut multimedia. Cum tu ai multe fisiere marunte, posibil sa-l zapacesti. Lasa-l o vreme, pana vezi ca nu-l mai acceseaza si apoi incearca un browse.

 23. Salut

  Fara DVB-S inseamna ca nu pot sa folosesc tv-ul fara receiver Dolce ??
  Adica sa introduc cardul Dolce si cablul de la farfurie in tv si sa vad posturile lor?

  1. Salut…. Nu am incercat, desi am avut TV cu DVB-S, dar eu am RDS&RCS si nu am avut tangenta cu farfuriile, dar dupa mintea mea, da, TV-ul poate decoda semnalul primit de la un sistem de satelit probabil fara receiver, INSA cardul Dolce sau ce carduri or mai fi, de obicei sunt imperechiate cu receiverul. Asta am prins si eu o discutie pe forum. Mai mult, imi pare rau, nu te pot informa. Eventual pune intrebarea pe forum: http://samsuntv.ro

 24. Ai observat cumva ca atunci cand apesi “Info” pe telecomanda pe langa informatiile legate de program apare si un ceas in partea dreapta jos? Ceva cu Led si Standard TV. Stii oare ce influenteaza acel ceas? La mine unori indicatorul e pe partea de LED, alteori e chiar la trecererea spre Standard. Sa aiba legatura cu lumina?

  1. Sunt unele modele… variatii, aprobate de Samsung, dar unii comercianti totusi nu le includ in oferte. Emag are o oferta chiar “filtrata” exagerat.

 25. As putea spune urmatoarele lucruri referitoare la 22es5000 : dupa ore intregi in care se uita maica mea la el, practic nu se incalzeste deloc dar in acelasi timp cand vin prin camera ei si incerc sa ma uit la diferite canale tv mi se pare ca “frame-aza” puternic, mai ales pe canalele ce nu-s Full HD. Problema este ca eu nu ma uit la televizor decat extrem de rar si pe langa asta nu am titlu de comparatie cu alte modele ES dar in curand vreau sa vad niste filme pe el. Mi-ai putea spune exact daca si tu patesti acest fenomen de “frame-are”. “Frame-are” pt a fi inteles e ca si cum ai avea impresia ca imaginea ramane in urma, imi vine greu sa explic caci doar la jocuri pateam asta acum multi ani in urma si sincer nu-mi gasesc cuvintele pt a explica. Pare cumva ca acest fenomen este mult diminuat atunci cand totul este pe 1920*1080, insa n-am avut rabdare sa verific mai mult timp. Ce parere ai ? (Sunt abonat Rds si pe cateva din canalele lor am facut asa zisul test)

  1. Ai grija, unii spun ca se pierde garantia daca apesi tastele alea. Din pacate nu am vazut o parere oficiala. Eu le-am apasat si, fara sa schimb valori, doar m-am uitat pe acolo, am vazut ca scrie data cumpararii, exact ziua in care l-am luat, identica cu ziua in care si-a facut update de pe internet si ziua in care am intrat in meniu. Nu imi dau seama daca data s-a modificat din cauza intrarii in meniu service sau din cauza update. Poate ne lamureste cineva.
   Se face asa: Put TV on standby and then push in series these buttons on the remote: ‘info, menu, mute, power’ the TV will then turn itself on and display a menu.

 26. salut tiby…eu cand am pus 40es5500 pe perete am gasit 4 chestii rotunzi in cutie si am bagat suruburile la suport prin ele
  e ok? sau se foloseste pt altceva

  1. Si eu am facut la fel, sunt necesare deoarece placa metalica de care se prind suruburile e mai adancita fata de spatele din plastic si astfel ofera rezistenta prin cele 4 piese rotunde. Fara ele s-ar slabi tot ansamblul, mai ales la suportii cu brat in care tragi des de TV ca sa-i schimbi pozitia – cazul folosirii pe post de monitor.

  2. salut… is alea de plastic? daca da… eu am preferat saibe metalice. Nu zic ca nu-s ok, dar eu am mers pe alta varianta si sincer nu m-am prins daca pentru asta sunt destinate.

   1. nu-s chiar ca niste saibe, sunt ca niste trunchiuri de con, se pun intre carcasa tv si placa metalica a suportului. Vin cu televizorul, 4 bucati.

 27. O scapare IMENSA la ES5500 (si poate si la modele anterioare/ulterioare) este lipsa butonului dedicat pentru PIP. Trebuie sa apesi 4 butoane pe telecomanda pentru PIP. Asa ceva e de neinchipuit! Au pus in schimb buton de Family Store, pe care nu stiu daca-l foloseste cineva. Nota 4, Samsung.

 28. Problema…
  Cand dau play de pe pc, la filme prin allshare nu mi mai recunoaste formatul fisierului (inainte imi mergea)

  am router ptlink

  ma poate ajuta cineva?

  daca bag un stick cu filme (aceleasi ca pe pc) le pot viziona (adica le recunoaste)

 29. Cand intru in Browser nu mai pot micsora luminozitatea ecranului – butonul Menu nu functioneaza. Asa ca trebuie sa stau cu Backlight la maxim si e vai de ochii mei cand lucrez seara si e intuneric in camera. Si la voi e la fel?
  In Smart functioneaza Menu si pot regla luminozitatea, dar cand intru in Browser totul se lumineaza la maxim.

 30. Salut vreau sa cumpar un32es5500 ,pentru conectarea la retea am nevoie de router (daca da mi-ai putea da un sfat,de care?),sau il pot conecta direct cu cablul PC-ului (RCS-RDS)? Am gasit pe net la o firma cu un pret de 1600 fata de 1900 cat e media ,ar putea fi contrafacut?Daca imi poti da un raspuns cat mai rapid ar fi super OK . Iti multumesc pentru atentie

 31. Salut Tiby… am o nelamurire, de ce nu imi apare subtitrarea pe cananlele subtitrate, de exemplu National Geografic? Tara setata in configurarea initiala este Romania, dar in sectiunea canal aceasta tara nu apare, stiu ca ea trebuie sa fie prezenta pentru a viziona canalele pentru romania… Cum se poate remedia aceasta problema fara sa fac un upgrade de abonament la rds? mentionez pe unul din modele de acum 2 ani nu a aparut aceasta problema.
  Multumesc.

 32. Vad ca exista o problema generala cu MKV-urile. S.e poate pune alt player care suporta? Iar care televizor dintre asta si 32EH6030 (cu 3D) vede mai bine? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 33. sal am si eu o problema cu tv meu , 6300s can am facut configurarea aceea de la inceput in momentul cand am ajuns la configurarea retelei wairles telecomanda s-a blocat adica indiferent ce butoane apas tv nu rectioneaza reusesc sa il controlez numai cu juisticul din spatele ecranului
  ca parere ai ,de unde poate veni problema este telecomanda defecta sau tv-ul sau am gresit eu ceva pe parcurs .multumesc anticipat

 34. Imi poate spune cineva daca pot sa efectuez mai multe cautari ale programelor fara sa modific lista care o am deja? In sensul ca vreau sa vad daca au mai aparut ceva canael noi?

 35. spuneti-mi va rog cum se procedeaza pentru a sterge programe din lista? De curand am cumparat acest model de tv si nu prea ma pricep….
  multumesc anticipat!

 36. Acest TV are tuner DVB-T2?
  Aşa am văzut pe un site al unui magazin. Pe Samsung România nu scrie decât DVB-C/T.

 37. ES5500 suporta toate mkv-urile. Eu am descoperit o treaba, valabila la rularea de pe stick sau hdd extern: cand copiati mkv-ul de pe PC pe dispozitivul de stocare mobil, dupa copiere deschideti filmul pe PC (eu folosesc bsplayer) si apoi inchideti. Scoateti dispozitivul, intrduceti-l in TV si acum o sa il vada. Eu am descoperit treaba intamplator, deci nu am o explicatie. Incercati, poate ajuta!

 38. Salut,
  Am cumparat un led 32es5500 si nu reusesc sa activez PIP-ul. Ma poate ajuta cineva?

 39. Urmaresc sa-mi iau si eu acest model de televizor, dar nu stiu cu ce fel de panel sa caut (ce cod sa aiba).
  Am inteles ca panelurile sunt fabricate de diferite firme, in diferite tari.
  As dori sa caut unul cu panel original samsung, dar nu stiu cum sa le deosebesc.
  Aveti vreo idee in acest sens?

 40. Salut. Am un 32 es5500 si cand pun un film online ma lasa sa vad doar 10 -15 minute si se inchide sesiunea dupa care trebuie sa o iau de la capat. Sunt abonat la upc si tv -eu este conectat cu cablu de retea. SE poate un raspuns va rog? multumesc anticipat

  1. Se umple storage-ul. Asa patesc si eu,, ma uit vreo jumate de ora si dupa aia se opreste. Eu am un 37ES5700 si stocare e de 1 giga, si un film online cred ca are cam tot atat, dar vreo 2-300 de mega sunt cu aplicatii.

 41. Am un 37ES5700 si nu pot sa vad programele tv pe internet, decat realitatea tv. Imi zice ceva de flash cand vreau sa intru pe antene, sau pro tv, etc…Sunt in Spania.

 42. Intru direct pe antena 3 sau b1 tv(ca asa intru si pe realitatea tv), pt ca daca as vrea sa folosesc cool tv(asta il folosesc pe calculator), trebuie sa instalez sopcast si inca un player, si nu ma lasa sa instalez. Am intrat din nou pe un program tv online si imi zice ca nu am instalat flash player, dar de ex pe antena 3 pot sa vad emisiuni inregistrate care se vad cu flash player. Cred ca e vorba despre altceva.

 43. salut, am si eu un 32Es5500 am incercat sa inru pe filme online arata ca descarca filmul merge cam 19 minite dupa care se se seseteaza pagina. ma puteti ajuta ce pot sa fac sa pot vedea tot filmul? valentin.jilavu79@yahoo.com multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *