Sistem Home Cinema LG HT905TH Review

Samsung Galaxy Tab2 P5100
Tableta Samsung Galaxy Tab2 P5100 10.1 inch

Așadar, având în vedere cele spuse aici am achiziționat un Sistem Home Theatre cu DVD LG HT905TH. În afară de faptul că unitatea optică este în plus (citește doar formatele DVD-R, DVD-RW (Model Video/VR), DVD+R, DVD+RW (Mod video), CD-R, CD-RW, DVD+R Double Layer deci este “uzat moral” din start) consider acest sistem audio unul reușit.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Toți cei 4 sateliți sunt boxe de podea. Suport stabil, material de calitate.
Cablu suficient de lung pentru toate boxele, în special boxele din spate.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Telecomanda OK, cu tastă dedicată pentru comutare rapidă pe intrarea digitală optică. Pentru celelalte surse de intrare se folosește o singură tastă.
Cu tasta “Speaker level” (foarte importantă această facilitate) se poate regla volumul pe fiecare boxă, individual, prin creșterea sau scăderea volumului cu 5db. Deci în funcție de poziționarea boxelor în cameră (mai mult sau mai puțin simetric) puteți centra sunetul, obținându-se efectul maxim al efectului de surround. Chiar dacă canapeaua pe care stați la film este situată mai aproape de boxele din spate, puteți regla volumul pe boxe în așa fel încât să aveți impresia că sunteți chiar in centrul acțiunii.
Tasta “Sound effect” schimbă între diverse efecte surround cu diverse presetări de egalizare. De exemplu: Clear Voice, Rock, Bass in combinație cu Virtual Surround dacă sunetul nu este stereo, îl transmite și pe boxele din spate.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Subwoofer destul de puternic. Îmi place și faptul că difuzoarele sunt acoperite cu o sită metalică și nu ceva material… Dă impresia de boxe “profi”. După cum ziceam, material de calitate, dar trebuie avut grijă la suprafețele glossy care se zgârie ușor.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Sistemul de prindere a firelor de la boxe este ușor, cu niște cleme care se apasă, se introduce firul și se eliberează clema. Foarte ușor de montat tot sistemul. Chiar dacă mufele sunt colorate diferit, la cabluri tot trebuie să fiți atenți să le conectați pe rând să nu puneți boxa de centru, de exemplu, la mufa de centru-stânga, sau cine știe ce combinații. Deci atenție la conectare!
O singură intrare digitală optică, fără să aibă și digital coaxial.
Două porturi HDMI de intrare și una de ieșire pentru a folosi un eventual Simplink (parcă așa îi zice la tehnologia de la LG) pentru a porni/opri sistemul și TV-ul (trebuie să fie tot LG) de la o telecomandă, în același timp.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Arată bine, sună bine, preț acceptabil.

Ce sistem audio sa cumpar Sistem Home Cinema LG HT905TH Review Pret Forum Pareri Opinii

Display sărăcăcios. Nici măcar nu arată când decodează sunet Dolby Digital sau DTS. Am încercat mai multe MKV-uri ca să fiu sigur că decodează DTS și m-am folosit de tasta Info al telecomenzii playerului Egreat pentru mai multe informații.

Sistemul are și tuner radio, rulează filme (fără MKV-uri, doar DivX-uri), muzică (mp3) și poze (jpeg) de pe portul USB, are ceva înregistrare directa pe USB dar nu am încercat-o, putere totală 1100W, putere consumată 150W.

Pentru cei care au un televizor Samsung, model din seria C530, C550, C5000, D550, D5000, D5500, D5000 ș.a.m.d, sau orice model cu ieșire digitală optică să fiți sigur că TV-ul știe să facă DTS Passthrough, adică sunetul digital inclus in fișierul MKV este dat mai departe sistemului audio prin ieșirea optică iar acest LG știe decoda DTS și Dolby Digital. Și pentru alte televizoare ci ieșire optică sunt toate șansele ca acest home cinema să funcționeze perfect, totul depinde de televizor.

Carcase NOX
SUPER carcasele NOX - Vezi pret!


Articole recomandate:

Samsung 32D5000 Optical S/PDIF Out Test Receiver Sistem Audio Test Stereo Pareri Digital Out
Samsung 32D5000 Optical S/PDIF Out Test
Sistem 5.1 conectat la Samsung 32D5000 (valabil pentru orice TV Samsung)
127 comentarii
Prestigio PMP5080B Review
Prestigio MultiPad PMP5080B Tablet PC Review
O tableta accesibila - Ecran capacitiv, Android Gingerbread, 3G, iesire HDMI.
82 comentarii
Egreat_R500_Review
Media Player Egreat R500-STD Review
Media Player cu loc intern pentru HDD
46 comentarii
Ce sistem audio sa cumpar Intrare digitala optica coaxiala Dolby Digital DTS
Ce sistem audio 5.1 sa cumpar? Intrare digitala optica, coaxiala? Dolby Digital, DTS?
Intrare digitala optica, coaxiala? Dolby Digital, DTS?
19 comentarii
Samsung 32D5800 Review
Fratele mai mare a lui 32D5000
16 comentarii
Ce este DLNA? ... mai exact Digital Living Network Alliance
DLNA... da un "mic" standard acolo, implementat in milioane de dispozitive.
3 comentarii


6 thoughts on “Sistem Home Cinema LG HT905TH Review”

 1. servus,
  sigur scoate cele 1100 de W.. eu pentru sunet vreau sa imi iau daia te intreb.. am niste vecini tembelii si vreau sa le dau putina MUZICA de calitate nu ceea ce asculta ei.astept o opinie de la tine please.

  1. Salut. 1100W ca si putere totala este foarte mult. 1100 au rezultat probabil ca insumare a puterii individuale pe boxa si aia exprimata in cine stie ce unitate de masura (nu RMS). Ideea este ca puterea muzicala de 1100 este enorma, ai deranja tot blocul cu o asemenea putere.
   Dar poti sa-ti zic concret ca poti deranja pe vecini pentru ca volum are. Eu l-am dat la maxim si suna tare. Acel subwoofer la un moment dat este “saturat” iar acest nu se compara cu 2 boxe de podea dar care au cate 2 difuzoare de bass…
   Pana la urma totul se rezuma la cost. Aici ai si amplificatorul si toate boxele. Pentru un sistem puternic ai nevoie de bloc de putere si intram in alta “sfera”…

   Acest sistem audio ofera volum mult mai mare decat este nevoie la vizionarea unui film cu sunet 5.1. Chiar si pentru a asculta muzica la volum este OK.
   Nu as vrea sa crezi ca pica gletul de pe peretii vecinilor cu acest sistem 😀

   (PS: Am eu un bloc de putere de 2X1200W de la Behringer… uite unu de ASTA… Noa cu asta fac eu petreceri si boxe de la Eminence de 400W fiecare… Cu asta da, deranjez nitel vecinii)

 2. Salut.Am si eu un tv led Samsung din seria D5500 si as vrea sa iau si un sistem 5.1 pt filme si muzica si dupa ceva cautari am ajuns sa aleg intre 2 sisteme ..unul e cel pe care l-ai luat si tu LG HT905TH iar celalalt ar fi Logitech 5.1 Z906,ambele is cam la acelasi pret dar nu am avut ocazia sa le testez pe viu la vreun magazin, eventual daca m-ai putea ajuta cu o parere care ar fi alegerea potrivita.Stiu din descrieri ca LG-ul are 1100 W iar Logitech 500 W si ca ambele suporta DTS mie greu sa aleg…vad ca tu ai ales LG-ul

  1. Salut. Din pacate nu am avut ocazia sa aud Logitech Z906… De LG stiu ca suna OK. Nu vreau sa ma exprim daca nu stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *