Samsung 32F6400

TV Samsung 32F6400 (UE32F6400) Review Pret

Ce rol are telecomanda smart-touch?Este usor si ergonomic de folosit.
– Are touchpad care este extrem de folositor la navigare pe net. Practic poti sa te asezi in fata TV-ului avand doar aceasta telecomanda si de la pornire pana la navigare pe site-uri, ai control bun. O consider foarte utila. Aceasta telecomanda face parte din asa zis-ul Evolution Kit, de upgrade al seriilor “E”, modele high-class care au loc pentru kit-ul de upgrade. Deci acest model de F6400 vine echipat cu hardware si accesorii pentru care detinatorii de TV-uri “E”, scumpe de anul trecut, trebuie sa plateasca destul de mult.
– Tastatura virtuala afisata in momentul in care este nevoie sa scrii un text, a fost optimizata pentru a tasta mai rapid folosind aceasta telecomanda smart touch. Avand istoricul paginilor web vizitate, si afisand in permanenta sugestia browserului, cand se selecteaza o litera, automat in jurul ei apar acele litere care au o probabilitate mare de a fi folosite. Este ca si cand scrii o adresa intr-un browser pe PC. Acel autocomplete.
– Are microfon incorporat pentru a da comenzi vocale.
– De pe aceasta telecomanda se pot accesa toate functiile telecomenzii standard, pentru ca are mai multe tab-uri cu butoane virtuale.

SMART 2.0


O interfata complet noua, ce are 3 home page-uri. Aplicatiile au ramas aceleasi insa este probabil ca dezvoltatorii vor scoate versiuni noi prin care sa profite de hardware-ul mai performant al TV-ului, si aici ma refer la procesorul Dual-Core cat si memorie mai multa, inclusiv de stocare a aplicatiilor.
Prezenta animatiei de mare efect in meniul smart iti da senzatia ca este o consola XBOX.

Web browser


Un web browser ce se misca (mult) mai bine decat la seria anterioara, care permite vizionarea filmelor online fara probleme. Asta daca site-ul nu este plin de clipuri flash. Si da, suporta Flash, insa cu anumite limite. De exemplu site-ul de jocuri Flash friv.com, “ineaca” direct browserul. Nicio sansa sa te joci in conditii decente.
Interfata… rezolutia browserului a fost imbunatatita. Mie imi place sa o folosesc cu Zoom de 75%.
Se pot deschide 2 Tab-uri, maxim. Eu nu am reusit sa-l deschid pe al 3-lea. Butonul de “New Tab” devine dezactivat dupa primele 2 Tab-uri deschise.
Faptul ca Samsung pretinde ca acest este multitasking, se refera (probabil) la faptul ca daca intr-un tab rulez un film si deschid al 2-lea tab, si il si selectez, filmul din primul tab nu se opreste. Am sunet in continuare si pot schimba inapoi pe Tab-ul cu filmul.
Au progresat din acest punct de vedere, insa mai au de lucru destul de mult pana TV-ul sa inlocuiasca un PC. Repet, este functional, multumitor in sensul ca poti intra pe Youtube, Vplay si alte site-uri cu filme (desigur, va rog sa respectati drepturile de autor).
Pentru cei care au avut modele din seria E (2012), s-au confruntat cu o serie de probleme, inclusiv restartarea browserului web dupa ~20 de minute de vizionare film online. Foarte frustrant! Din ce am testat pana acuma, nu mai exista aceasta problema.
Ce am observat, este ca la filmele HD, sacadeaza, dar probabil este din cauza conexiunii la internet.

Alte facilitati importante


Screen Mirroring:
O facilitate pe care nu am reusit inca sa o testez pentru ca am o tableta Nexus 7 si nu am gasit un soft care sa-mi permita partajarea imaginii de pe tableta pe televizor, dar trebuie sa fie grozav sa poti juca jocuri de pe tableta cu imaginea pe ecranul TV-ului.
Voice Control:
Telecomanda smart touch are microfon si recunoaste comenzi in 15 limbi, mai putin Romana. Nu prea m-am folosit de comenzi vocale… Mai rapid este cu touchpad-ul.

Concluzie:


Va recomand acest model, fiind acum si la preturi promotionale (lichidari de stocuri). F6400 este disponibil si in variantele:

Pret: 32F640046F640050F640055F6400

(Tiberiu Pop / 22.05.2014)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *