UPS APC Back-UPS ES, 700VA/405W Power-Saving (BE700G-GR) Review

UPS APC Back-UPS ES 700VA 405W Power Saving
UPS APC Back-UPS ES, 700VA/405W Power-Saving - CUMPARA DE AICI!

Folosesc acest UPS de mai bine de 6 luni și pot să zic că a trecut peste câteva “teste” Electrica. În ce sens?… Păi mulțumită calității serviciului, ce lasă de dorit, avem parte de:

  • Fluctuații de tensiune. Am sesizat in câteva rânduri comutarea pe baterie in momentul in care voltajul a scăzut sub limita inferioară stabilite in setările UPS-ului.
  • Întreruperi foarte scurte de curent, de cca. 1 secundă, în care UPS-ul a reacționat rapid, susținând cu brio echipamentele conectate la el.
  • Șocuri electrice la revenirea curentului electric.

Adițional l-am scos din priză în repetate rânduri pentru testare. Chiar și atunci când l-am cumparat m-am lămurit imediat ca APC este lider in domeniu, că UPS-urile de la ei sunt de calitate.
Am instalat și softul pe PC, astfel ca printr-un cablu de date am putut vizualiza informații precum ultimele situații de urgență în care UPS-ul a comutat pe baterie.
Tot prin soft se pot seta minimul și maximul tensiunii admise, limite în afara cărora UPS-ul comută rapid pe baterie, revenind pe rețea în momentul în care detectează curent acceptabil.
Nu încorporează un AVR (Automatic Voltage Regulator) și eu chiar daca am un astfel de AVR de 1000 VA, l-am plasat în fața unui UPS cu “rang” mai mic, un Mustek și care nu-mi conferă o siguranța pe măsura APC-ului.

Ca și putere furnizată, la APC am conectat 2 NAS-uri (Network Attached Storage) de la Synology, un HDD extern și un USB HUB alimentat. Toate acestea sunt pe cele 4 prize cu protecție pe baterie.
În celelalte 4 prize (toate sunt de tip SHUKO) am conectat un TV Samsung 32D5000, un media player Egreat EG-R1-II.
Dar cum toate dispozitivele conectate sunt consumatoare “gree”, adică până și TV-ul Samsung 32D5000 are consum de ~45 W, cei 405W sunt suficienți ca UPS-ul să nu acționeze alarma de supra-sarcină, pentru că are așa ceva iar atunci trebuie sa renunțați la unele dispozitive pentru a vă incadra.

Deși softul său este destul de bine gândit, am renunțat a-l folosi pentru ca log-ul evenimentelor îl stochează pe PC și evident ca nu poate face asta când PC-ul este oprit.
Mi-ar plăcea într-o zi să am timp să încerc conectarea cablului de date la unul din NAS-uri care au și ele secțiune dedicată UPS-urilor.

Bateria rămasă, in momentul decuplării de la rețea, este indicată cu aproximație, corect. În funcție de sarcină, durează mai mult sau mai puțin.

UPS_APC_Back-UPS_ES_700VA_405W_Power-Saving_BE700G-GR

Samsung 40EH5450 Pret
Televizor LED Samsung, 101 cm, Full HD 40EH5450Articole recomandate:
Network Storage Synology DS110J  Pret Pareri Forum Review
Synology DS110J - The Evolution Never Stops
Un server de DLNA perfect pentru TV-uri Samsung si un server ce ofera enorm!
51 comentarii
Mi se blocheaza calculatorul. Ce este de facut?
Sfaturi utile daca ai probleme cu calculatorul
6 comentarii
Synology USB Station 2 Review
Cel mai ieftin server de DLNA stand-alone. Perfect pentru televizoarele ce stiu rula filme din retea. Multe alte utilitati.
3 comentarii
Synology DS211+ Review
Procesor de 1,6 GHz, 512 DD3, sa vedeti ce faci cu astea pe un DSM calumea de la Synology!
3 comentarii
ID post = 1104
Synology DS110J - Upgrade HDD
Si am schimbat hdd-ul pentru imbunatatirea performantei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *