XBOX 360 Probleme la conectare controller? XBOX pozitionat vertical sau orizontal?


E-BODA Essential A200
Tableta E-BODA Essential A200 cu procesor Cortex A8 1.0GHz, 7 inch

CONSOLA XBOX 360 SLIM 4 GB EMAG

CONSOLA XBOX 360 SLIM 4 GB EMAGConsola XBOX 360 HDD 4GB – Cumpara de aici!

… sunt 2 intrebari problema cu care m-am confruntat si la care am gasit raspunsul. Am sa le scriu pe scurt aici, poate este de ajutor si altcuiva, incepator ca mine in domeniul consolelor, in special al XBOX-urilor 360 SLIM.
Asadar mi-am cumparat un controller suplimentar, la care, cel putin eu, necunoscator fiind, aveam impresia ca se va conecta de la sine, dupa pornire, ca si controllerul cu care a fost livrata consola. Insa nu este asa, tinand apasat butonul argintiu cu un X verde pe el, noul controller se pornea insa tot cercul exterior clipocea fara oprire. Evident ceva nu era in regula. Dupa ce am consultat putin google am constatat ca procedura procedura de sincronizare dintre controller si consola este similara conectarii unei tastaturi sau unui mouse la receiver-ul de pe USB (sau cel putin eu am un kit Logitech cu tastatura si mouse wireless cu un receiver cu buton pe el). Deci pasii necesari pentru conectare controller la Xbox 360 SLIM:

  1. Se porneste controllerul prin apasarea putin mai lunga pe butonul X (cel mare din mijloc). Cercul verde ce inconjoara butonul incepe sa lumineze intermitent.
  2. Se apasa butonul de sincronizare de pe consola, un buton mic situat pe partea frontala, chiar langa clapa de acces la USB-urile frontale. Dupa apasarea acestui buton, circumferinta butonului de power al consolei incepe sa lumineze in cerc. Acesta este semnul prin care consola va arata ca asteapta un semnal de la controller.
  3. Apasati butonul de sincronizare de pe controller. Este acel mic buton, situat deasupra acumulatorilor intre butoanele RB si LB.

Dupa acesti 3 pasi, consola si controllerul sunt sincronizare. Este o procedura foarte simpla, dar pentru cei care nu au avut tangenta cu XBOX 360 SLIM, le da o bataie de cap de o juma’ de ora.

Sursele de inspiratie au fost aici si aici.

Referitor la a doua intrebare din acest articol, mai exact, cum este indicat sa fie pozitionata consola, orizontal sau vertical, pot zice ca, desi producatorul prezinta produsul pozitionat vertical, desi laterala respectiva (cantul) este cu mici pad-uri pentru a sta vertical, pot afirma ca daca l-am folosit asa, unitatea optica a facut mult mai mare zgomot, zdronganeli si tot felu de sunete ciudate, pana cand am observat ca acel pad-uri sunt plasate si pentru pozitionare pe orizontala. Din momentul in care am pus consola ORIZONTAL a fost MULT MAI BINE. Unitatea este mult mai silentioasa, fara zgomote ciudate, si am auzit mai multe pareri de atunci ca XBOX 360 Slim este foarte recomandabil utilizarea pe orizontala. Daca miscati, chiar si putin consola in timp ce discul este invartit in unitate riscati ca DVD-ul sa se strice (zgarie) iremediabil. Nu stiu de ce Microsoft a facut o prostie sa prezinte unitatea pe verticala, chiar sa incurajeze utilizarea ei in acest mod.

E-BODA Essential A200
Tableta E-BODA Essential A200 cu procesor Cortex A8 1.0GHz, 7 inch
3 thoughts on “XBOX 360 Probleme la conectare controller? XBOX pozitionat vertical sau orizontal?”

  1. Salut, fain tutorialul dar as vrea sa te intreb care este ce am buna consola, PS3 sau XBOX 360 ?

    1. Salut. Nu stiu care este mai grozav… Eu am mers pe XBOX la recomandarea colegilor si pentru Kinect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *